Ο «ιπτάμενος» Βρετανός Λιούις Χάμιλτον πανηγύρισε σήμερα την 99η pole position της καριέρας του. Ο επτά φορές πρωταθλητής στη Formula 1 μετά τη συναρπαστική νίκη του στο πρώτο γκραν πρι της σεζόν στο Μπαχρέιν, έκανε επίδειξη δύναμης και στις κατατακτήριες δοκιμές στην Ίμολα στο γκραν πρι της Εμίλια Ρομάνια, όπου έκανε τον ταχύτερο χρόνο αφήνοντας πίσω του στη δεύτερη θέση τον Σέρχιο Πέρες και τρίτο τον έτερο διεκδικητή του τίτλου Μαξ Φερστάπεν.

Η Mercedes απέδειξε για μια ακόμα φορά ότι με τον Χάμιλτον στο τιμόνι της «πετάει», ενώ και η Red Bull, που είχε πάρει την pole position στο πρώτο γκραν πρι της σεζόν, μολονότι έκανε το 2-3 στην Ιταλία, «έφαγε» τη σκόνη του σερ Λιούις.

Αντίθετα ο ομόσταυλος του Χάμιλτον, Βάλτερι Μπότας ξέμεινε στην όγδοη θέση, όπως οι άλλοτε παγκόσμιοι πρωταθλητές Φέτελ (12ος) και Αλόνσο (14ος). Πίσω από την πρώτη τριάδα ακολούθησαν στις θέσεις 4-10 οι Λεκλέρκ, Γκασλί, Ρικιάρντο, Νόρις, Μπότας, Οκόν, Στρολ. Από εκεί και πέρα, από τις θέσεις 11-20 θα εκκινήσουν στον κυριακάτικο αγώνα οι: Σάινθ, Ράσελ, Φέτελ, Λατίφι, Αλόνσο, Ραϊκόνεν, Τζιοβινάτσι, Σουμάχερ, Μαζέπιν, Τσουνόντα.

 

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.