Μείωση στα κέρδη και έσοδα ανακοίνωσε η Exxon Mobil για το γ΄ τρίμηνο, χαίνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Wall Street, σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Ειδικότερα τα καθαρά κέρδη του πετρελαϊκού κολοσσού διαμορφώθηκαν σε 9,07 δισ. δολ. ή 2,25 δολ. ανά μετοχή από 19,66 δισ. δολ. ή 4,68 δολ. ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα.

Χωρίς έκτακτα στοιχεία, τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν σε 2,27 δολ. έναντι της εκτίμησης των αναλυτών για 2,37 δολ.

Παράλληλα, τα συνολικά έσοδα υποχώρησαν 19% στα 90,76 δισ. δολ. έναντι της εκτίμησης των αναλυτών για 93,41 δισ. δολ.

Σημειώνεται ότι, η παραγωγή σημείωσε κάμψη 0,8%, ενώ οι ελεύθερες ταμειακές ροές υποχώρησαν 47% στα 11,68 δισ. δολ. ξεπερνώντας την εκτίμηση των αναλυτών για 9,11 δισ. δολ.

Η μετοχή σημείωσε οριακή πτώση στη Νέα Υόρκη.

Στο επίκεντρο η εξαγορά της Pioneer

Η εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα ότι παρέδωσε την καλύτερη παγκόσμια απόδοση διυλιστηρίων του τρίτου τριμήνου στα 4,2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα.

«Προσφέραμε άλλο ένα τρίμηνο ισχυρών λειτουργικών επιδόσεων, κερδών και ταμειακών ροών, προσθέτοντας σχεδόν 80.000 καθαρά βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου την ημέρα για να στηρίξουμε την παγκόσμια προσφορά», δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Ντάρεν Γουντς σε μια έτοιμη δήλωση.

Σημειώνεται ότι τα αποτελέσματα της Exxon έρχονται μόλις λίγες εβδομάδες μετά την ανακοίνωση εξαγοράς την Pioneer Natural Resources για σχεδόν 60 δισεκατομμύρια δολάρια.

Αυτή αποτελεί τη μεγαλύτερη εξαγορά της εταιρείας από τότε που εξαγόρασε την Mobil πριν από δύο δεκαετίες.

Η συμφωνία με την Pioneer Natural επεκτείνει κατά πολύ την παρουσία της Exxon στη λεκάνη Permian, ένα τεράστιο πετρελαϊκό πεδίο που απλώνεται στα σύνορα μεταξύ Τέξας και Νέου Μεξικού.

Διαβάστε ακόμη: