1.Κουιζ: Έξοδος από το ΧΑ και πορεία προς NY!

Κυκλοφορεί ως φήμη στους …διαδρόμους της χρηματιστηριακής αγοράς, ότι σε πολύ μεγάλη και ιστορική εισηγμένη εταιρία του ΧΑ, υπάρχουν σκέψεις και εξετάζονται σενάρια για έξοδο από το Χρηματιστήριο, ενώ παράλληλα υπάρχουν βλέψεις ένταξης στο Λονδίνο ή (το πιθανότερο) την Νέα Υόρκη μέσα από εξαγορά άλλης εταιρίας!

Υπό το πρίσμα αυτό, οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι μελετάται σοβαρά το ενδεχόμενο Δημόσιας Πρότασης!

2. Για να καταλαβαίνετε: Το παιχνίδι με τις θυγατρικές!

Το τελευταίο χρονικό διάστημα στην αγορά έχει αναπτυχθεί μια φάμπρικα που σχετίζεται με τις θυγατρικές των μεγάλων ομίλων και ένα «παιχνίδι» που γίνεται μέσω αυτών!

Σε απλά λόγια οι θυγατρικές χρησιμοποιούνται από τους μητρικούς ομίλους και κατ’ επέκταση τους βασικούς μετόχους, είτε πρόκειται για ιδιώτες είτε για μεγάλα funds, για ίδιον όφελος!

Δηλαδή στην πλειονότητα των περιπτώσεων τις φορτώνουν με δάνεια, κάνουν «παιχνίδι», εξυπηρετούν καταστάσεις, τροφοδοτούν με ρευστότητα τις μυστικές, οι οποίες παραμένουν ανέγγιχτες και «παρθένες» χωρίς να τις βαραίνει το οτιδήποτε!

Ούτε τα δάνεια, ούτε οι ευθύνες, ούτε οι τυχόν επιπτώσεις στο Χρηματιστήριο και το τραπεζικό σύστημα!

3. Μια ανάσα από τον Κωτσόβολο η ΔΕΗ! Θέμα χρόνου οι ανακοινώσεις

Για να ξέρετε, καλά πληροφορημένες πηγές που γνωρίζουν εκ των έσω πρόσωπα και πράγματα διαβεβαιώνουν ότι η ΔΕΗ βρίσκεται πλέον μια ανάσα από την απόκτηση του Κωτσόβολου, γεγονός που θα επιβεβαιωθεί κατά πάσα πιθανότητα την επόμενη ή την αμέσως μετά εβδομάδα.

Οι αποκλειστικές συζητήσεις έχουν ξεκινήσει και πηγές και από τις δύο πλευρές δηλώνουν κατηγορηματικά ότι όλα εξελίσσονται ομαλά και προβλέπεται αίσιο τέλος!

Διαβάστε ακόμη: