Ιδιοκτήτες ξενοδοχείων και ενοικιαζόμενων δωματίων σε τουριστικές περιοχές από όλη τη χώρα έβλεπαν από τον περασμένο Μάρτιο ποσά στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους να κάνουν φτερά, καθώς είχαν πέσει θύματα μιας πολυμελούς σπείρας απατεώνων που επικοινωνούσαν μαζί τους, τάχα για κράτηση δωματίου, αλλά τους έπειθαν να τους δώσουν τα τραπεζικά τους στοιχεία με το πρόσχημα ότι θα κατέβαλαν ηλεκτρονικά το αντίτιμο.

Η σπείρα εξαρθρώθηκε ύστερα από πολύμηνη έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας Κατερίνης, σε συνεργασία με συναδέλφους τους της Ασφάλειας Τρίπολης και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία επτά Ελλήνων που δρούσαν υπό τις εντολές δυο αρχηγικών μελών. Οι δράστες τηλεφωνούσαν δήθεν για κράτηση δωματίων και έστελναν ηλεκτρονικά μηνύματα στα οποία υπήρχε link που οδηγούσε σε ιστοσελίδα όμοια με της τράπεζας. Μόλις τα θύματα καταχωρούσαν τα τραπεζικά τους στοιχεία, οι δράστες αποκτούσαν πρόσβαση στους λογαριασμούς τους και μετέφεραν όσα χρήματα έβρισκαν σε άλλους.

Μάλιστα, από την έρευνα των αστυνομικών ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 30 ατόμων, κάτοχοι τραπεζικών λογαριασμών που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης για να μεταφέρουν τα χρηματικά ποσά που αποσπούσαν από τα θύματά τους. Όπως εξακριβώθηκε, από τις 6 ως τις 15 Μαρτίου, οι δράστες διέπραξαν εννέα απάτες και πέντε απόπειρες σε Πιερία, Δωδεκάνησα, Κυκλάδες, Ήπειρο, Μαγνησία και Αττική. Σε μία περίπτωση εξαπάτησαν έναν γιατρό από περιοχή της Αττικής με το πρόσχημα της καταβολής αμοιβής.

Η συνολική λεία των δραστών από τις απάτες που έχουν εξιχνιαστεί ως τώρα, ξεπερνά τα 185.000 ευρώ! Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, απάτες με υπολογιστή, παράνομη πρόσβαση σε σύστημα πληροφοριών ή σε δεδομένα και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.

Διαβάστε ακόμη: