Σύμφωνα με ρεπορτάζ βραζιλιάνικων ΜΜΕ, τα πτώματα ανήκουν στους δύο αγνοούμενους, τον Βρετανό δημοσιογράφο, Ντομ Φίλιπς και τον ειδικό σε θέματα που αφορούν τους αυτόχθονες της περιοχής, Μπρούνο Περέιρα.

Ο πρέσβης της Βραζιλίας στο Ηνωμένο Βασίλειο γνωστοποίησε την είδηση στην οικογένεια του Φίλιπς κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας νωρίς τη Δευτέρα.

«Είπε ότι ήθελε να μάθουμε ότι… είχαν βρει δύο πτώματα», είπε ο Πολ Σέργουντ, ο κουνιάδος του Φίλιπς.

«Δεν περιέγραψε την τοποθεσία και απλώς είπε ότι ήταν στο τροπικό δάσος και ότι ήταν δεμένοι σε ένα δέντρο και δεν είχαν ακόμη αναγνωριστεί».

Την Κυριακή, εντοπίστηκαν αντικείμενα που ανήκαν στους δύο αγνοούμενους, κοντά σε ένα ποτάμι. Μεταξύ των αντικειμένων που βρέθηκαν ήταν μια κάρτα με το όνομα του Περέιρα, μια τσάντα με ρούχα που ανήκαν στον Φίλιπς, αλλά και μπότες και των δύο ανδρών.

Το ρεπορτάζ των βραζιλιάνικων ΜΜΕ αναφέρει ότι, μέχρι στιγμής, δεν έχει επιβεβαιωθεί από τις Αρχές ότι πρόκειται για τα πτώματα των δύο αγνοούμενων.

 Οι δύο άνδρες είχαν δεχτεί απειλές

Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι δύο άνδρες θεάθηκαν για τελευταία φορά στις 5 Ιουνίου, να κινούνται κοντά στο ποτάμι όπου βρέθηκαν τα πτώματα.

Οι δύο άνδρες βρίσκονταν στον Αμαζόνιο για ένα ρεπορτάζ , σε περιοχή της ζούγκλας κοντά στα σύνορα με το Περού και την Κολομβία, όπου ζει μεγάλος αριθμός αυτοχθόνων πληθυσμών που δεν έχουν επαφή με τον εξωτερικό κόσμο. Η απομακρυσμένη, άγρια αυτή περιοχή έχει προσελκύσει τη δραστηριότητα συμμοριών που διακινούν κοκαΐνη, αλλά και παράνομους ανθρακωρύχους και κυνηγούς, μεταξύ άλλων.

Ανθρώπινα υπολείμματα

“Ανθρώπινα εντόσθια βρέθηκαν να επιπλέουν στον ποταμό” κατά τη διάρκεια των ερευνών για τον εντοπισμό του Βρετανού δημοσιογράφου Ντομ Φίλιπς και του Βραζιλιάνου ειδικού σε θέματα ιθαγενών Μπρούνο Περέιρα, που εξαφανίστηκαν πριν από μια εβδομάδα στην Αμαζονία, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου.

“Οι έρευνες συνεχίζονται. Όλα μας οδηγούν να πιστεύουμε ότι τους έκαναν κακό, ανθρώπινα εντόσθια βρέθηκαν να επιπλέουν στον ποταμό και μεταφέρθηκαν στη Μπραζίλια για ταυτοποίηση του DNA”, δήλωσε ο αρχηγός του κράτους σε συνέντευξη στο ραδιόφωνο CBN.