Νέος συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική, καθώς ξέσπασαν δύο μέτωπα φωτιάς σε δασικές εκτάσεις στην περιοχή Κοντοδεσπότι και Δοκό της Εύβοιας. Μάλιστα, δόθηκε εντολή για την εκκένωση του οικισμού Κοντοδεσπότι, καθώς η φωτιά κινείται απειλητικά προς το μέρος του.

Στο σημείο έχουν σπεύσει και επιχειρούν 35 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρο τμήμα και 12 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο αεροσκάφη.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Γιώργος Ψαθάς στο evima.gr το χωριό Κοντοδεσπότι θα εκκενωθεί για προληπτικούς λόγους, καθώς οι φλόγες βρίσκονται κοντά στον οικισμό. «Έχω ζητήσει την συνδρομή της αστυνομίας προκειμένου να απομακρυνθούν οι κάτοικοι από το χωριό», δήλωσε ο Γιώργος Ψαθάς, ο οποίος βρίσκεται στο σημείο της φωτιάς.

Τελικά, εστάλη μήνυμα από το 112 για την εκκένωση του οικισμού. «Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Κοντοδεσπότι Ευβοίας απομακρυνθείτε προς Σταυρό. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών», αναφέρεται στο μήνυμα.

 

Η κατάσταση στον Δοκό

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Δοκός Χαλκίδας, δίπλα στο νεκροταφείο. Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Στο σημείο έχουν μεταβεί για την κατάσβεση της φωτιάς 12 πυροσβέστες με επτά οχήματα, ενώ οι δυνάμεις αναμένεται να αυξηθούν ανάλογα με την πορεία του πύρινου μετώπου.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα evima.gr, οι φλόγες είναι κοντά σε σπίτια και επιχειρήσεις.

Διαβάστε ακόμη: