Πέντε συνοριοφύλακες τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, καθώς συνελήφθησαν στον Έβρο για διακίνηση μεταναστών.

Σημειώνεται ότι σε βάρος τους διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, μετά την ποινική δίωξη που ασκήθηκε από τον εισαγγελέα Αλεξανδρούπολης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει:

«Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι, σε βάρος των πέντε αστυνομικών, οι οποίοι είχαν συλληφθεί από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος για υπόθεση διευκόλυνσης εισόδου μη νόμιμων αλλοδαπών στη χώρα, διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης ενώ παράλληλα τέθηκαν σε διαθεσιμότητα».

Υπενθυμίζεται ότι οι πέντε αστυνομικοί (ένας ανθυπαστυνόμος και τέσσερις αρχιφύλακες του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου), κρατούνται και θα απολογηθούν την Παρασκευή, 2 Ιουνίου, στον ανακριτή Ορεστιάδας.

Έβρος: Οι επαφές με Τούρκους δουλέμπορους

Όπως μετέδωσε το Mega, πληροφορίες αναφέρουν ότι από τους πέντε αστυνομικούς, αρχηγικό ρόλο φέρεται να είχε ένας 54χρονος ο οποίος έβαλε στο «κόλπο» και τους άλλους τέσσερις.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ο συγκεκριμένος αστυνομικός ήταν αυτός που είχε τις επαφές και τις συνομιλίες με 4 δουλέμπορους-διακινητές από την Τουρκία και κανόνιζε τις λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων από τον περασμένο Οκτώβριο, οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί είχαν διευκολύνει σε τουλάχιστον 12 περιπτώσεις την παράνομη είσοδο στο ελληνικό έδαφος άγνωστου αριθμού μεταναστών.

Σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια τους εντοπίστηκαν πάνω από 26.500 ευρώ, πάνω από 2.000 δολάρια και χρήματα άλλων χωρών όπως λίρες Τουρκίας, λίρες Αγγλίας και πλήθος χαρτονομισμάτων από χώρες της Ασίας. Παράλληλα βρέθηκαν 59 κινητά τηλέφωνα και 12 power banks.

Διαβάστε περισσότερα