Και ενώ η φωτιά στον Έβρο συνεχίζει να καίει- αν και έχει οριοθετηθεί το μεγαλύτερο μέρος της- σοκάρει το θράσος των διακινητών οι οποίοι συνεχίζουν να διαφημίζουν τη δράση τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με βίντεο που δείχνουν μεγάλες ομάδες παράτυπων μεταναστών να περνούν ακόμα και μέσα από τα καμένα.

Σε βίντεο που παρουσίασε το OPEN, φαίνονται διακινητές οι οποίοι με… υπερηφάνεια, ανεβάζουν βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με το «κατόρθωμά» τους, να περνάνε δηλαδή τους μετανάστες σε ελληνικό έδαφος, μέσα από τις στάχτες ενώ αναρτούν και αναλυτικούς χάρτες των σημείων από τα οποία κινούνται παράνομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Ελληνική Αστυνομία, ακόμα και με τις νέες συνθήκες, ακόμα και μετά τις φωτιές στον Έβρο, οι διακινητές θα βρουν τρόπο να συνεχίζουν να κάνουν αυτό που κάνουν είτε δηλαδή να περάσουν μεγάλες ομάδες παράνομων μεταναστών από τις νησίδες του Έβρου όταν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν είτε να περνούν μικρότερες ομάδες από τα σύνορα.

«Οι φωτιές ξέσπασαν σε γνωστά περάσματα διακινητών»

Υπενθυμίζεται πως ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός όταν είχε αναφερθεί την περασμένη εβδομάδα στον θάνατο των μεταναστών στο δάσος της Δαδιάς, είχε εξηγήσει ότι οι σοροί εντοπίστηκαν στα περάσματα που χρησιμοποιούν οι διακινητές μεταναστών.

Χαρακτηριστικά, σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ 100,3, είχε πει ότι από τη Δαδιά έως την Αλεξανδρούπολη ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα 15 εστίες πυρκαγιάς και μάλιστα στις έρευνες για τα αίτια συμμετέχει και η ΕΥΠ.

Επίσης, δηλώσεις σχετικές με τον τραγικό θάνατο των μεταναστών είχε κάνει και ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.

«Οι Έλληνες αστυνοικοί, μαζί με τους λιμενικούς και τους πυροσβέστες, έχουν ριχτεί στη μάχη για να μην έχουμε θύματα αν και στην Αλεξανδρούπολη βρέθηκαν νεκροί παράτυποι μετανάστες οι οποίοι έρχονται για μια καλύτερη μοίρα. Η Αστυνομία είναι εκεί για να αποτρέψει τις παράνομες εισόδους. Όμως, είναι περίεργο πώς βρέθηκε να πιάνουν φωτιές σε σημεία που είναι διαδρομές μεταναστών» είχε αναφέρει ο κ. Καλλιακμάνης.

Διαβάστε ακόμη: