Άλλη μία περίπτωση διακινητών είδε εχθές ο Έβρος, καθώς αστυνομικοί των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ορεστιάδας και Αλεξανδρούπολης, συνέλαβαν 3 αλλοδαπούς διακινητές.

Οι συγκεκριμένοι διακινητές επιχείρησαν σε ισάριθμες διαφορετικές περιπτώσεις να προωθήσουν στο εσωτερικό της χώρας συνολικά 67 παράνομους μετανάστες.

Έβρος: Πώς έγιναν οι συλλήψεις των διακινητών

Στην πρώτη περίπτωση, χθες το πρωί στην Εθνική οδό Ορμενίου – Αρδανίου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας συνέλαβαν τον έναν διακινητή, καθώς τον εντόπισαν να οδηγεί ιδιωτικής χρήσης φορτηγό αυτοκίνητο (ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου), και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας 31 μη νόμιμους μετανάστες, όπως αναφέρεται σε σημερινή σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας.

Επιπλέον, σε δύο ακόμα ξεχωριστές περιπτώσεις, χθες το μεσημέρι, δύο διακινητές οδηγώντας δύο Δ.Χ.Φ. οχήματα (ρυμουλκά μετά των ρυμουλκούμενων), μετέβησαν στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων Έβρου, προκειμένου να πραγματοποιήσουν είσοδο στη χώρα.

Σε ενδελεχή έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης με τη βοήθεια μηχανήματος ανίχνευσης καρδιακών παλμών και τη συνδρομή τελωνειακών υπαλλήλων, διαπίστωσαν ότι οι δράστες είχαν αποκρύψει στα ρυμουλκούμενα των οχημάτων, στην πρώτη περίπτωση 19 μη νόμιμους μετανάστες και στη δεύτερη 17.

Κατασχέθηκαν τα οχήματα με τα οποία μετέφεραν τους μετανάστες

Κατασχέθηκαν τα παραπάνω οχήματα, κινητά τηλέφωνα και χρηματικά ποσά, ενώ όπως αναφέρει στην σημερινή της ανακοίνωση η αστυνομία, οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς. Διευκρινίζεται ότι την προανάκριση για τις τρεις υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου Ορεστιάδας, Σουφλίου και Φερών Αλεξανδρούπολης.

Διαβάστε ακόμη: