Την προσεχή Δευτέρα (05/12) θα πραγματοποιηθεί θεματική έκθεση στις Βρυξέλλες, όπου τα κράτη – μέλη που έχουν διακριθεί στον τομέα των «καλών πρακτικών», θα παρουσιάσουν το σχέδιο και τις δράσεις για τα οποία ξεχώρισαν, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Νεολαίας.

Ανάμεσα στις χώρες που διακρίθηκαν, βρίσκεται και η Ελλάδα για τη θεματική «Έρευνα, Δεδομένα, Στοιχεία για τη Νεολαία», την οποία θα παρουσιάσουν εκπρόσωποι του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, στην επερχόμενη εκδήλωση.

«Είναι η πρώτη φορά που η χώρα μας λαμβάνει διάκριση για οιαδήποτε θεματική Νεολαίας», τόνισε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, μετά τη συμμετοχή στο Συμβούλιο Υπουργών Παιδείας της Ένωσης.

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Νεολαίας, η Ελλάδα, μέσω της αρμόδιας Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας του ΥΠΑΙΘ με επικεφαλής τον Γιώργο Βούτσινο, έχει υλοποιήσει περισσότερες από 150 δράσεις, με αποτέλεσμα να κατατάσσεται 16η μεταξύ 54 κρατών, ως προς τη δραστηριοποίηση σε αυτόν τον τομέα.

Διαβάστε ακόμη: