Ευρωεκλογές 2024: Οι επικεφαλής της κούρσας των «σταυρών» αρχίζουν να ξεχωρίζουν καθώς η καταμέτρηση των ψήφων αγγίζει το 50%. Σε εξέλιξη ωστόσο είναι ένα θρίλερ για το κόμμα που θα λάβει την 21η έδρα, καθώς αυτή κινείται μεταξύ της Φωνής Λογικής, της Ελληνικής Λύσης και του ΚΚΕ. 

Από την Νέα Δημοκρατία προηγείται ο Γιώργος Αυτιάς με διαφορά χιλίων ψήφων από τον 2ο Ευάγγελο Μεϊμαράκη. Η τριάδα κλείνει με τον κ. Φρέντη Μπελέρη ενώ ακολουθούν ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, σε απόσταση αναπνοής η Ελίζα Βόζεμπεργκ και ο κ. Δημήτρης Τσιόδρας. Στην έβδομη θέση βρίσκεται η Ελεονώρα Μελέτη και ακολουθούν Βασίλης Κοντοζαμάνης και Πύρρος Δήμας.

Οριακή είναι η μάχη για τις 3 πρώτες θέσεις στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς ο πρώτος Κώστας Αρβανίτης έχει διαφορά σχεδόν 300 «σταυρούς» από τον Νίκο Φαραντούρη και 500 από τον Νίκο Παππά. Στην 4η θέση εμφανίζεται η Έλενα Κουντουρά και ακολουθεί ο Μάριος Αθανασίου.

Της κούρσας στο ΠΑΣΟΚ ηγείται ο Νίκος Παπανδρέου και ακολουθεί με διαφορά σχεδόν 400 σταυρών ο Γιάννης Μανιάτης. Στην 3η θέση εμφανίζεται ο Σάκης Αρναούτογλου και ακολουθεί ο Φίλιππος Σαχινίδης. Ο Θοδωρής Ζαγοράκης είναι στην 9η θέση.

Από την Ελληνική Λύση προηγείται με καθαρή διαφορά ο Εμμανουήλ Φράγκος και ακολουθεί η Γαλάτω Αλεξανδράκη.

Από το ΚΚΕ προηγούνται οι νυν ευρωβουλευτές Λευτέρης Αλαβάνος και Κώστας Παπαδάκης ενώ στην 3η θέση εμφανίζεται η Ελένη Γερασιμίδου.

Από την Νίκη πρώτος σε σταυρούς εμφανίζεται ο ηθοποιός Νίκος Αναδιώτης και ακολουθεί ο Δημήτρης Μεταλληνός και ο γνωστός σεισμολόγος Ακης Τσελέντης.

Ελάχιστες ψήφοι χωρίζουν τους υποψηφίους της Πλεύσης Ελευθερίας. Προηγείται η Μαρία Ζαχαριά και ακολουθεί η Καλλιόπη Ευαγγελίδου.

Με διαφορά πρώτη σε σταυρούς αναδεικνύεται η Αφροδίτη Λατινοπούλου για την Φωνή της Λογικής.

Διαβάστε ακόμη