Τη μία από τις έξι θέσεις της Κύπρου στις ευρωεκλογές 2024 διεκδικεί με αξιώσεις ένας influencer.

Από το κανάλι του στην πλατφόρμα ο γνωστός στη νεολαία Φειδίας Παναγιώτου, influencer με εκατομμύρια ακόλουθους, έτρεξε κυριολεκτικά από άκρη σε άκρη όλη την Κύπρο για να πείσει νέους να εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους, όπως μεταδίδει η DW.

Ο Φειδίας παρουσιάστηκε «με ένα απόλυτα εκλαϊκευμένο προφίλ, προσπαθώντας να πείσει ότι πρόκειται για τον νέο στην πολιτική, διατυπώνοντας θέσεις χωρίς ιδιαίτερο πολιτικό βάθος και μιλώντας στην κυπριακή διάλεκτο, προκειμένου να πείσει ότι είναι κοντά στους πολίτες.

Τουλάχιστον δημοσκοπικά η προσπάθειά του φαίνεται να πιάνει τόπο και πλέον είναι πολύ πιθανό να τερματίσει 5ος, προσπερνώντας παραδοσιακά κόμματα του Κέντρου όπως η ΕΔΕΚ και οι Οικολόγοι. Μάλιστα, αναλόγως και των ποσοστών των υπολοίπων, ίσως να έχει μια μικρή πιθανότητα να κάνει την τεράστια έκπληξη και να καταλάβει μία από τις έξι θέσεις στην Ευρωβουλή».

Ευρωεκλογές 2024: Ποιος είναι ο Φειδίας Παναγιώτου

Ο Φειδίας Παναγιώτου, γιος παπά, χωρίς σπουδές και χωρίς ακαδημαϊκές περγαμηνές, κάνει καριέρα στο Tik Tok και το Youtube με βίντεο δικής του έμπνευσης, σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία.

Πριν λίγους μήνες, ανακοινώνοντας την πρόθεση του να διεκδικήσει εκλογή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, εμφανίστηκε σε βίντεο φορώντας τρεις γραβάτες, σακάκι… και σορτσάκι.

Ξεκαθάρισε από τη πρώτη στιγμή ότι δεν έχει ιδέα από πολιτική και δεν ξέρει τίποτα για την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά μέσα σε λίγους μήνες θα ρωτήσει, θα διαβάσει και θα μάθει.

@fidiaspanayiotou♬ original sound – Fidias Panayiotou
@fidiaspanayiotouΔημοσκόπηση του ALPHA

♬ original sound – Fidias Panayiotou

@fidiaspanayiotou @grigorisarnaoutoglou ♬ original sound – Fidias Panayiotou
@fidiaspanayiotou @Christofer ♬ original sound – Fidias Panayiotou

Διαβάστε ακόμη: