Διεκδίκησα περισσότερα δικαιώματα για τις γυναίκες, επειδή ήξερα τί αναγκάζονται να υποφέρουν.”

Εβίτα Περόν…

Μια χαρισματική γυναίκα που διαδραμάτισε ενεργό ρόλο στην εξουσία του συζύγου της και διεκδίκησε τον τίτλο της “αγίας του λαού”. Από νόθο παιδί και ταπεινωμένη στάρλετ σε Πρώτη Κυρία της Αργεντινής. Αγαπήθηκε και μισήθηκε με τόση φρενίτιδα που άγγιξε εν ζωή το μύθο.

Aπό τη Μανταλένα Μαρία Διαμαντή

Tα πρώτα χρόνια και οι υψηλοί στόχοι…

Η Μαρία Εύα Ντουάρτε ντε Περόν γεννήθηκε στις 7 Μαίου του 1919 στην αγροτική Αργεντινή. Παιδί εκτός γάμου, μετακομίζει στα δεκαπέντε της χρόνια στην πρωτεύουσα της χώρας, το Μπουένος Άιρες , όπου επιδιώκει να κάνει καριέρα ηθοποιού στο θέατρο, το σινεμά και το ραδιόφωνο. Eίναι, άλλωστε, τόσο ελκυστική και χαριτωμένη… Ο πρώτος της ρόλος έρχεται το 1935, ενώ είναι μόλις 16 ετών. Παίζει μικρούς ρόλους στο θέατρο και στον κιηματογράφο και οι υποκριτικές της επιδόσεις κρίνονται ιδιαίτερα ικανοποιητικές.

Τα δύσκολα παιδικά της χρόνια χαρακτηρίζονται από πείνα και μιζέρια. Τα νιάτα της είναι δηλητηριασμένα από προσβολές και ταπεινώσεις. Για να επιβιώσει γίνεται εκδικητική και σκληρή. Στα 18 της χρόνια, έχει μάθει να επιλέγει για εραστές όσους εξυπηρετούν τους στόχους της. Και αναμφίβολα, κάθε φορά είναι πιο υψηλοί. Το ραδιόφωνο είναι στο κέντρο της προσοχής και παίζοντας σε ραδιοφωνικά δράματα, κερδίζει το ενδιαφέρον του κόσμου. Οι κριτικές για την Εβίτα είναι διθυραμβικές. Από στάρλετ σε θέατρα της συμφοράς, πετυχαίνει, τελικά, να βρεθεί δημοφιλής πρωταγωνίστρια σε ραδιοφωνικές σαπουνόπερες. Αρχίζει να κερδίζει αρκετά χρήματα ώστε να νοικιάσει δικό της διαμέρισμα και να ζει με άνεση. ΄Οσο για την αναγνωρισιμότητά της… έχει ήδη εκτοξευθεί!

Η γνωριμία της με τον Χουάν Περόν…

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο klik.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.