Ο δημιουργός ενός από τα πιο επιτυχημένα φωνητικά ντουέτα παγκοσμίως, των Everly Brothers, o τραγουδιστής και κιθαρίστας Don Everly, πέθανε σε ηλικία 84 ετών, γράφοντας το φινάλε μιας σπουδαίας μουσικής διαδρομής. Μαζί με τον αδελφό του, τον Phil, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το 2014, χάρισαν στο παγκόσμιο ρεπερτόριο δεκάδες επιτυχίες κατά την διάρκεια των δεκαετιών του ’50 και του ’60, όπως τα διαχρονικά κομμάτια «Bye bye love» και «All I Have To Do Is Dream».

Εκπρόσωπος της οικογένειας επιβεβαίωσε τον θάνατο του Έβερλι στους Los Angeles Times, αλλά δεν αποκάλυψε την αιτία.

Οι Everly Brothers, που είχαν κερδίσει τον τίτλο του σημαντικότερου φωνητικού ντουέτου της ροκ, επηρέασαν με τη μουσική και την εξαίσια τεχνική τους πολλούς μετέπειτα θρύλους της παγκόσμιας μουσικής σκηνής όπως οι Beatles, Beach Boys, Hollies, Sinon and Garfunkel k.a.

Υπήρξαν εξαιρετικά δημοφιλείς στο διεθνές κοινό

Υπήρξαν εξαιρετικά δημοφιλείς στο διεθνές κοινό που λάτρεψε τα τραγούδια τους. Δεν είναι εξάλλου τυχαίο πως μεταξύ του 1957 και του 1962 όχι ένα ούτε δύο αλλά 15 κομμάτια τους έφθασαν στις πρώτες θέσεις των αμερικανικών μουσικών τοπ και πως το όνομά τους γράφτηκε με χρυσά γράμματα στο Rock and Roll Hall of Fame, δίπλα σε αυτά του Elvis Prisley, του Little Richard και άλλων ιερών τεράτων της παγκόσμιας μουσικής. Για τους παραπάνω λόγους τιμήθηκαν το 1997 στην επίσημη τελετή της απονομής των βραβείων Γκράμι για το σύνολο της προσφοράς τους.

Το μουσικό ζευγάρι  είχε ένα χωρισμό στη σκηνή το 1973 που οδήγησε σε μια δεκαετία αποξένωσης, αλλά ο Φιλ αργότερα δήλωσε στο περιοδικό Time ότι η σχέση των αδελφών είχε επιβιώσει. Οι Everly Brothers εξελέγησαν στο Rock ‘n’ Roll Hall of Fame την πρώτη χρονιά, το 1986, και τους απονεμήθηκε βραβείο για ένα επίτευγμα ζωής στο Grammy το 1997.

Το περιοδικό Rolling Stone τους περιέγραψε ως “το πιο σημαντικό φωνητικό δίδυμο στη ροκ”.

Ο Φιλ Έβερλι πέθανε το 2014, σε ηλικία 74 ετών.