Στα 10 ευρώ διατηρεί η Euroxx την τιμή στόχο για τη Lamda Development, διατηρώντας τη θετική της άποψη για τη μετοχή, δίνοντας παράλληλα σύσταση overweight (υπεραπόδοση).

Η μετοχή έχει αυξηθεί κατά 7% από το προηγούμενο report της χρηματιστηριακής στις αρχές του περασμένου Ιουνίου. Σε σύγκριση με το χθεσινό κλείσιμο στα 7,3 ευρώ, η Euroxx «βλέπει» περιθώριο ανόδου περίπου 37% για τη Lamda.

Η Lamda ανακοίνωσε την πώληση πέντε οικοπέδων εντός του Ελληνικού στην τιμή των 106 εκατ. ευρώ περίπου ή 2,1 χιλ. ευρώ ανά τ.μ.

Η νέα εξέλιξη αναδεικνύει την άποψη της Euroxx ότι:

1) το έργο μπορεί να διατηρήσει το καθεστώς αυτοχρηματοδότησης με τις ταμειακές εισροές σε ετήσια βάση να υπερβαίνουν τις εκτιμήσεις της και

2) τη σημαντική υποεκτίμηση του NAV (καθαρή αξία ενεργητικού) με οικόπεδα που διατηρούνται στο κόστος.

Η λογιστική αξία των οικοπέδων (συμπεριλαμβανομένου του κατανεμημένου κόστους για την υποδομή) διαμορφώθηκε σε περίπου 27 εκατ. ευρώ τον Δεκέμβριο του 2023 (531 ευρώ ανά τ.μ.), που συνεπάγεται λογιστικό κέρδος προ φόρων (συμπεριλαμβανομένων των εξόδων συναλλαγής) περίπου 76 εκατ. ευρώ.

Τα οικόπεδα βρίσκονται κοντά στον εμπορικό κόμβο (Commercial Hub) και το The Ellinikon Mall και οι αγοραστές είναι διεθνείς και ελληνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην τοπική αγορά ακινήτων (Brook Lane Capital, Tenbrinke, Hellenic Ergon και Daedalus Development).

Η Lamda έχει στόχο για σωρευτικά έσοδα 1,1 δισ. ευρώ για το σύνολο του 2024. Στο τέλος του περασμένου Μαΐου τα έσοδα ανήλθαν σε 0,86 δισ. ευρώ και με τη νέα συναλλαγή θα είναι κοντά στα 0,97 δισ. ευρώ.

Η συναλλαγή υπογραμμίζει επίσης ότι το αναπτυξιακό μέρος του NAV είναι υποτιμημένο καθώς περιλαμβάνει τη γη για οικιστική ανάπτυξη στο κόστος και δεν ενσωματώνει τις τρέχουσες συναλλαγές και τις αγοραίες αξίες (market values).

«Αν υποθέσουμε το τρέχον market value σε 2,1 χιλιάδες ευρώ ανά τ.μ. σε οικόπεδο περίπου 1 εκ. τ.μ. (εκ των οποίων περίπου 900 χιλ. στη φάση 2 έως το 2037), τότε το market value είναι πάνω από 2 δισ. ευρώ έναντι αξίας που περιλαμβάνεται στο τρέχον NAV του αποθέματος κατοικιών σε 1 δισ. ευρώ», καταλήγει η Euroxx.

Διαβάστε ακόμη: