Οι Ιταλοί με τους εντυπωσιακούς Maneskin και ένα ροκ τραγούδι με ιταλικό στίχο κέρδισαν το φετινό διαγωνισμό της Eurovision 2021, συγκεντρώνοντας 524 βαθμούς.

Ο frontman της ιταλικής μπάντας, Damiano David, που ξεσήκωσε με τη φωνή του και την ενέργειά του όλους τους Ευρωπαίους, δέχτηκε χιλιάδες σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθ’ όλη τη διάρκεια της βραδιάς. Ωστόσο, ένα πλάνο δευτερολέπτων κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας έμελλε να προκαλέσει πανικό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πρόκειται για ένα πλάνο που έκανε πολλούς να πιστέψουν ότι ο τραγουδιστής έκανε χρήση ναρκωτικών κατά τη διάρκεια του ευρωπαϊκού μουσικού διαγωνισμού. Το πλάνο απεικονίζει τον frontman του ιταλικού συγκροτήματος, να κινείται περίεργα σκύβοντας στο τραπέζι που βρισκόταν μπροστά του.

https://www.youtube.com/watch?v=-ZMNaqxDkPY

Στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε μετά το πέρας του μεγάλου τελικού, ο Damiano David θέλησε να απαντήσει στους δημοσιογράφους δίχως να αφήσει οτιδήποτε να αιωρείται.

«Ο Τόμας (ο κιθαρίστας του συγκροτήματος) έσπασε ένα ποτήρι. Δεν κάνω ναρκωτικά. Σας παρακαλώ παιδιά, μην το λέτε αυτό αλήθεια», ανέφερε χαρακτηριστικα ο frontman του ιταλικού συγκροτήματος.

Το συγκρότημα μάλιστα στη συνέχεια έκανε και μία ανάρτηση στα social media για να εξηγήσει την κατάσταση και τόνισε πως σαν συγκρότημα είναι κατά της χρήσης ναρκωτικών, ενώ δήλωσαν διατεθειμένοι να κάνουν σχετικό τεστ για να λάμψει η αλήθεια.