Στιγμές αγωνίας περνούν οι οικογένειες των τριών Ελλήνων που δεν έχουν καταφέρει ακόμα να βγουν από το φλεγόμενο Euroferry Olympia στα ανοικτά της Κέρκυρας. Οι οικογένειες μετέβησαν στο νησί των Επτανήσων με τη συνοδεία ψυχολόγων του Λιμενικού Σώματος ώστε να ενημερώνονται από τα αρμόδια στελέχη την κατάλληλη στιγμή για τις εξελίξεις των επιχειρήσεων πάνω στο πλοίο.

Φωτιά σε πλοίο στην Κέρκυρα: 11 αγνοούμενοι στις έρευνες και ομάδα υποβρυχίων αποστολών

Τι λένε οι οικογένειες των αγνοούμενων

Ο Ηλίας Γεροντιδάκης, ο πατέρας του οποίου είναι επαγγελματίας οδηγός και η τύχη αγνοείται αναφέρθηκε στις άθλιες συνθήκες που επιρκατούσαν στο συγκεκριμένο πλοίο. Όπως είπε και ο ίδιος έχει ταξιδέψει με το ίδιο πλοίο αρκετές φορές.

«Τελευταία φορά μίλησα με τον πατέρα μου λίγο πριν μπει στο καράβι, όσο ήταν στην Ηγουμενίτσα. Τελικός προορισμός του ήταν η Βαρκελώνη. Δεν ήταν σωστό το καράβι, δεν είχε πολλές καμπίνες. Είχε μέσα 150 φορτηγά και κανονικά θα έπρεπε να έχει 70-75 καμπίνες και έχει 50. Μας υποχρεώνει να κοιμόμαστε ανά 4. Ο πατέρας μου από ότι μαθαίνω κοιμήθηκε στο αυτοκίνητο. Το καράβι είναι άθλιο από κάθε οπτική. Είχε κοριούς, ήταν βρώμικο, δεν είχε συστήματα ασφαλείας, έχω ταξιδέψει άπειρες φορές με αυτό. Ούτε μπάνιο δεν κάνεις σε αυτο το καράβι».

Ο Ηλίας Γεροντιδάκης πρόσθεσε:

«Δεν μπορούμε να μιλήσουμε μαζί του ακόμα και τώρα. Ήμουν στην Ιταλία και ετοιμαζόμουν να έρθω στην Ελλάδα όταν με ενημέρωσαν ότι το καράβι που βρίσκεται ο πατέρας μου, φλέγεται. Αυτή ήταν και η τελευταία ενημέρωση που είχα, δεν έχω καταφέρει να μιλήσω μαζί του».
Γιος Γεροντιδάκη

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=eFlZ9o70WH4&feature=emb_title

Ο ξάδερφος του αγνοούμεντου οδηγού Νίκου Μπεκιάρη, Βασίλης Βέργης μίλησε για την τελευταία ενημέρωση που είχε για τις επιχειρήσεις κατάσβεσης λέγοντας:

«Μιλήσαμε με τον επικεφαλής της διασωστικής ομάδας. Έχουν σαρώσει όλη τη περιοχή με θερμικές κάμερες, δεν έχουν βρει τίποτα. Στο πλοίο δεν μπορούν να μπουν γιατί φλέγεται εσωτερικά όλο. Δεν χάνουμε τις ελπίδες μας. Πιθανόν να είναι σε κάποιο σημείο, στο δεύτερο γκαράζ. Μάλλον έμεινε μέσα στο φορτηγό γιατί φοβόταν για τον κορωνοϊό. Φοβόταν τις καμπίνες. Έλεγε ότι επειδή είναι μικρό το ταξίδι θα καθίσει εκεί. Προς το παρόν μόνο νερό πέφτει, πάνω στο πλοίο δεν είναι κανείς».

Από την μεριά του, ο κουνιάδος του Νίκου Μπεκιάρη, Κώστας Μαθός, μίλησε με δυσκολία στο protothema.gr και ανέφερε:

«Είναι οδηγός, δεν είχαμε καμία επικοινωνία. Ελπίζουμε να βρεθεί ζωντανός. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, γίνεται προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς για να μπορούν να μπαίνουν μέσα οι διασώστες».

https://www.youtube.com/watch?v=H2WTEBFiZXQ&feature=emb_title