Η υποστήριξη όλων των μεγάλων έργων που αλλάζουν το πρόσωπο της Ελλάδας, η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και to phygital μοντέλο εξυπηρέτησης είναι οι τρεις άξονες πάνω στους οποίους τρέχει το επιχειρησιακό σχέδιο «Eurobank 2030 Τράπεζα της Ανάπτυξης».

Και όπως χαρακτηριστικά ανέφερε πριν από λίγο ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας κ. Φωκίων Καραβίας: Τώρα πρέπει να συστρατευθούμε όλοι –κυβέρνηση, τράπεζες και ΤτΕ- για την ανάκτηση επενδυτικής βαθμίδας της χώρας, σημειώνοντας πως αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέχρι το τέλος του 2022.

Όπως είπε υπάρχουν οι προϋποθέσεις καθώς οι τράπεζες πέτυχαν μεγάλη μείωση των «κόκκινων» δανείων και η Eurobank  με τα οικονομικά αποτελέσματα 3ου τριμήνου θα ανακοινώσει δείκτη ΝΡΕ κάτω από το 7,5%.

«Η Eurobank υπηρετεί με έργα την επίτευξη στόχων εθνικής εμβέλειας: Βιώσιμη ανάπτυξη για όλους, ταχεία ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας για την Ελλάδα και αλλαγή του παραγωγικού προτύπου με όχημα τις επενδύσεις» τόνισε ο κ. Καραβίας και σημείωσε πως:  Τα οικονομικά αποτελέσματα της Τράπεζας αυτό το τρίμηνο είναι ορόσημο για εμάς αλλά και για το τραπεζικό σύστημα καθώς ο δείκτης των NPEs υποχωρεί κάτω του 7,5% για πρώτη φορά από την έναρξη της κρίσης. Είμαστε και θα είμαστε παντού στα μεγάλα έργα υποδομής ενώ προσεγγίζουμε ολιστικά τη στήριξη ειδικά των μικρότερων επιχειρήσεων προκειμένου η ανάπτυξη να διαχυθεί σε όλη την κοινωνία. Κινούμαστε με μια νέα αντίληψη για την τραπεζική. Κομβικής σημασίας στο μετασχηματισμό είναι το μοντέλο Phygital που συνδυάζει την τεχνολογία με την εμπειρία των ανθρώπων μας, για τη στήριξη των πελατών μας, οικογενειών και ΟΛΩΝ των επιχειρήσεων, μεγάλων και μικρότερων, προς μια νέα καλύτερη, εποχή για την ελληνική οικονομία και κοινωνία».

 

Το business plan «Eurobank 2030- Τράπεζα της Ανάπτυξης»  στηρίζεται σε τρεις άξονες:

-Την υποστήριξη των μεγάλων και μεσαίων επιχειρήσεων στην εξασφάλιση χρηματοδότησης και ρευστότητας για τον εκσυγχρονισμό και την επέκτασή τους και την υποστήριξη των εμβληματικών έργων υποδομής που υλοποιούνται, με την Τράπεζα να στοχεύει σε εκταμιεύσεις 5,5 δισ. ευρώ την επόμενη τριετία. Επιδιώξεις είναι η αλλαγή του παραγωγικού προτύπου της οικονομίας και η μείωση του επενδυτικού κενού που δημιουργήθηκε στη χώρα κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, κυρίως μέσω επενδύσεων βάσει των κριτηρίων ESG (Environmental, Social, Governance).

– Τη στήριξη των μικρότερων επιχειρήσεων ώστε να ενισχύσουν τη ρευστότητα και την ανταγωνιστικότητά τους με στόχο τη διάχυση της ανάπτυξης σε όλη την κοινωνία, αξιοποιώντας στο μέγιστο και τις μεγάλες ευκαιρίες χρηματοδότησης που προκύπτουν από την αξιοποίηση ευρωπαϊκών και ελληνικών προγραμμάτων. Η Eurobank, από το 2020, έχει χορηγήσει ήδη 14.000 δάνεια ύψους 1,3 δισ. ευρώ σε επιχειρήσεις με τζίρο έως 5 εκατ. ευρώ, έχοντας εγκρίνει το 82% των αιτημάτων που υποβλήθηκαν μέσα στο 2021.

– Την καινοτομία στην εξυπηρέτηση με το νέο Phygital μοντέλο που συνδυάζει τα σύγχρονα τεχνολογικά εργαλεία με την εμπειρία του, υψηλής κατάρτισης, προσωπικού της Τράπεζας, προσφέροντας εξατομικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες σε κάθε επιχείρηση.

Η νέα φιλοσοφία του στρατηγικού σχεδιασμού, που έχει ήδη ξεκινήσει να υλοποιείται, αξιοποιεί τις βέλτιστες πρακτικές από την 30ετή εμπειρία της Τράπεζας και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των σημαντικών επενδύσεων σε κεφάλαια και ανθρώπινους πόρους που πραγματοποιεί με συνέπεια η Eurobank. Η στόχευση αυτή σηματοδοτείται και από τη νέα εταιρική ταυτότητα την οποία υιοθετεί ο Όμιλος επιδιώκοντας να αναδείξει, και σημειολογικά, τη μετάβαση σε μια νέα εποχή, ενώ είναι εμφανής και στον ανασχεδιασμό των καταστημάτων της, με τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές.