Το νέο business plan «Eurobank 2030- Τράπεζα της Ανάπτυξης» παρουσιάζει σήμερα το μεσημέρι ο CEO της κ. Φωκίων Καραβίας.

Το επιχειρησιακό σχέδιο «Eurobank 2030- Τράπεζα της Ανάπτυξης» έχει δρομολογηθεί από το 2020 και σήμερα ο κ. Καραβίας, οι αναπληρωτές διευθύνοντες σύμβουλοι κ.κ. Ανδρέας Αθανασόπουλος, Κώστας βασιλείου, Σταύρος Ιωάννου και στελέχη της τράπεζας θα παρουσιάσουν στους δημοσιογράφους τους στόχους της επόμενης μέρας.

Ενώ θα ακολουθήσει ξενάγηση και στα νέα καταστήματα του δικτύου, τα οποία είναι πλήρως ψηφιοποιημένα, καινοτόμα και πρωτοποριακά.

Στο μεγάλο και απαιτητικό ταξίδι με προορισμό την Eurobank 2030, θα αναφερθεί ο επικεφαλής της Eurobank κ. Καραβίας τονίζοντας μεταξύ των άλλων πως:

-είναι η πρώτη τράπεζα που πέτυχε μονοψήφιο δείκτη NPEs στο 7,5%.

-στα επενδυτικά σχέδια που έχει εγκρίνει η τράπεζα για να χρηματοδοτηθούν από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης

-στη συμμετοχή της σε όλα τα μεγάλα έργα που υλοποιούνται σήμερα στη χώρα –Ελληνικό, ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης- Αττικής, ΑΔΜΗΕ

– στις τεχνολογικές επενδύσεις σε νέες ψηφιακές πλατφόρμες.

Να σημειωθεί ότι οι επενδύσεις για την αναθεώρηση του μοντέλου λειτουργίας της τράπεζας έχουν ξεκινήσει από το 2017 και το ύψος τους θα διαμορφωθεί πέριξ των 400 εκατ ευρώ, μέχρι το τέλος του 2022.

Μέσα από τη ψηφιακή αναβάθμιση στόχος είναι η απλοποίηση όλων των διαδικασιών, η εξάλειψη της γραφειοκρατίας, συναλλαγές μέσα από τα εναλλακτικά κανάλια.

Οι ψηφιακές πλατφόρμες στις οποίες έχει επενδύσει η τράπεζα υποστηρίζουν το σύνολο σχεδόν των τραπεζικών εργασιών, καθώς τα αιτήματα, οι εγκρίσεις και οι χορηγήσεις των δανείων (με εξαίρεση των στεγαστικών προς το παρόν) γίνονται πλέον ηλεκτρονικά χωρίς να απαιτείται η παρουσία του πελάτη στο κατάστημα.