Πόλος έλξης για τρία ευρωπαϊκά και δύο αμερικανικά fund που δραστηριοποιούνται στο real estate έγινε το χαρτοφυλάκιο των 150 ακινήτων που έβγαλε προς πώληση η Eurobank.

Τα 150 εμπορικά ακίνητα (γραφεία, καταστήματα, κτίρια κλπ), ανάμεσα τους περιλαμβάνονται και κάποια από τα ακίνητα της Grivalia βρίσκονται σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας,  αποτελούν το χαρτοφυλάκιο Petra, αξίας 38 εκατ ευρώ, το οποίο έχει βγει προς πώληση.

Και ήδη τρία ευρωπαϊκά και δύο αμερικανικά fund κατέθεσαν μη δεσμευτικές προσφορές για την απόκτηση του Petra.

Σύμφωνα με πηγές της κτηματαγοράς η Ελλάδα προσφέρει τη δυνατότητα επενδύσεων σε ακίνητα καθώς οι τιμές ανά τετραγωνικό μέτρο είναι στο μισό  σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη.

Ακόμα οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι μη δεσμευτικές προσφορές είναι ελκυστικές.

Να σημειωθεί ότι η Eurobank τα τελευταία δυόμιση χρόνια έχει προχωρήσει στην πώληση σχεδόν 2.000 ακινήτων, εμπορικά και οικιστικά. Το 60% των ακινήτων μέσα από χαρτοφυλάκια και το 40% μέσω μεμονωμένων πωλήσεων σε ιδιώτες.

Παράλληλα η Eurobank συνεχίζει να επενδύσει σε  ακίνητα για να  βελτιώσει την ποιότητα του χαρτοφυλακίου ακινήτων της.

Η τράπεζα είχε εξαγγείλει από τις αρχές του 2020  επενδύσεις  ύψους 500 εκατ. ευρώ για την τριετία 2020-  2022. Ηδη και παρά την πανδημία έχουν πραγματοποιηθεί επενδύσεις 200- 250 εκατ ευρώ σε ακίνητα με ποιοτικά χαρακτηριστικά, προοπτικές σημαντικής αύξησης της αξίας τους ή θετικής παραγωγής εσόδων από μίσθωση.

Ενώ η τράπεζα προχωρά και στην αναβάθμιση των  ακινήτων που αποκτά από πλειστηριασμούς, με στόχο την αύξηση της αξίας τους  ή των εσόδων από ενοίκια.

 

Σκέψεις αποεπένδυσης της Fairfax από την Eurobank!