Έτοιμος να εκπληρώσει την υπόσχεσή του για τη διανομή ενός υψηλού μερίσματος είναι ο ΟΠΑΠ.

H Eurobank Equities σε έκθεσή της με προβλέψεις για τα αποτελέσματα του ΟΠΑΠ κάνει λόγο για «βελτίωση με άρωμα μερίσματος» και διατηρεί τιμή-στόχο στα 14,7 ευρώ και σύσταση buy.

Η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι, με τις τάσεις του Q4 του 2021 να μην εμφανίζουν μεγάλες διαφορές με αυτές του Q3, οι επενδυτές αναμένεται να επικεντρωθούν στο μέρισμα.

Το πιο σημαντικό, δεδομένης της εκτίμησης της Eurobank Equities για μια πολύ ισχυρή παραγωγή ελεύθερων ταμειακών ροών το τρίμηνο (με τον ΟΠΑΠ να αποδίδει άνω των 300 εκατ. FCF για ολόκληρο το έτος), είναι η πιθανή ανακοίνωση από τη διοίκηση της διανομής ενός τελικού μερίσματος 0,95-1,0 ευρώ ανά μετοχή.

Έμφαση στην τεχνολογική καινοτομία από τον ΟΠΑΠ

Αυτό θα έφερνε το συνολικό μέρισμα για ολόκληρο το έτος στο 1,05-1,10 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του ενδιάμεσου μερίσματος των 0,10 ευρώ), κάτι που φυσικά ευθυγραμμίζεται με τη δέσμευση της διοίκησης για ελάχιστο μέρισμα 1 ευρώ.

Οσον αγορά στα αποτελέσματα έτους, η χρηματιστηριακή προβλέπει ότι ο ΟΠΑΠ θα εμφανίσει ακαθάριστα έσοδα (GGR) 1,5 δισ. ευρώ, 5% χαμηλότερα από το 2019. Στο μέτωπο της κερδοφορίας, βλέπει EBITDA 171 εκατ. ευρώ το Q4, με τα συνολικά λειτουργικά κέρδη στο έτος να διαμορφώνονται στα 551 εκατ. ευρώ.

Ο ΟΠΑΠ θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα του τετάρτου τριμήνου στις 22 Μαρτίου πριν το άνοιγμα του Χρηματιστηρίου. Οι τάσεις του τέταρτου τριμήνου να φαίνονται ελαφρώς καλύτερες από εκείνες του τρίτου.