Στην αυξήση των τιμών στόχων για τις ελληνικές τράπεζες προχώρησε η Eurobank Equities, διατηρώντας τη σύσταση για αγορά (buy). Οι αναλυτές βλέπουν σημαντικά περιθώρια ανόδου για τον τραπεζικό κλάδο.

Οι νέες τιμές στόχοι

Για την Alpha Bank η νέα τιμή στόχος τοποθετείται στα 2,23 ευρώ, από 2,03 ευρώ προηγουμένως, για την Εθνική Τράπεζα στα 8,25 ευρώ, από 7,46 ευρώ και για την Τρ. Πειραιώς στα 4,66 ευρώ, από 4,30 ευρώ προηγουμένως.

Κορυφαία επιλογή είναι η Πειραιώς, δεδομένης της σταθερής εκτέλεσης και του ελκυστικού προφίλ κινδύνου/απόδοσης.

Σε όρους αποτίμησης, η Eurobank Equities βλέπει τον κλάδο να εξακολουθεί να διαπραγματεύεται στο 5x σε όρους ΡΕ με βάση τις εκτιμήσεις του 2024 και 0,6x σε όρους P/TBV. Ως εκ τούτου, οι τρέχουσες τιμές εξακολουθούν να ενσωματώνουν κόστος κεφαλαίου (CoE) που δεν αντικατοπτρίζει την ανθεκτικότητα των εσόδων, τη σημαντική κεφαλαιακή ενίσχυση και τη βελτιωμένη ποιότητα του ενεργητικού.

Προοπτικές

«Μετά από πάνω από 50% εκτίναξη των καθαρών εσόδων από τόκους πέρυσι (+58% στο εννεάμηνο), η εστίαση των επενδυτών έχει σαφώς κινηθεί προς τις προοπτικές για την επόμενη διετία, ιδίως ενόψει των πιθανών μειώσεων των επιτοκίων. Παρά την επικείμενη κορύφωση των καθαρών εσόδων από τόκους το τέταρτο τρίμηνο πέρυσι ή το πρώτο τρίμηνο φέτος, η ανθεκτικότητα φέτος υποστηρίζεται από την πιστωτική ανάπτυξη κατά 4% περίπου ετησίως το 2024-2025, το σταδιακό όφελος από την αντιστάθμιση των καταθέσεων, καθώς και τα χαμηλότερα από τα αναμενόμενα beta καταθέσεων και τη συρρίκνωση των spreads δανεισμού, τα οποία είναι πιθανό να αναβάλουν μια αξιοσημείωτη συρρίκνωση των επιτοκιακών περιθωρίων την επόμενη χρονιά, εξηγούν οι αναλυτές.

Διαβάστε ακόμη: