Η Πορτογαλία του Κριστιάνο Ρονάλντο χρειάστηκε την διαδικασία των πέναλτι και 3 αποκρούσεις του τερματοφύλακά της για να ξεπεράσει το εμπόδιο της Σλοβενίας, στο δρόμο για τα προημιτελικά του Euro 2024. Νωρίτερα, η Γαλλία προκρίθηκε εις βάρος του Βελγίου με αυτογκόλ στο 85ο λεπτό του αγώνα.

Euro 2024: Πορτογαλία-Σλοβενία

Με παρ’ ολίγον μοιραίο τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος έχασε πέναλτι στην παράταση, αλλά με τον Ντιόγκο Κόστα να πιάνει και τα 3 πέναλτι των Σλοβένων στην «ρώσικη ρουλέτα», η Πορτογαλία προκρίθηκε στους «8», όπου θα αντιμετωπίσει την Γαλλία. Ο αγώνας με την Σλοβενία δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, με την κανονική διάρκεια και την παράταση να λήγουν χωρίς τέρματα και στην διαδικασία των πέναλτι να «καθαρίζει» ο Ντιόγκο Κόστα.

Γαλλία-Βέλγιο 1-0

Με «ήρωα» τον Κολό Μουανί, τον «μοιραίο παίκτη» των Γάλλων στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022, οι «τρικολόρ» κατάφεραν να νικήσουν το Βέλγιο και να προκριθούν στα προημιτελικά, όπου θα αντειμετωπίσουν την Πορτογαλία. Οι Γάλλοι ήταν ανώτεροι κατά τη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, έχασαν αρκετές ευκαιρίες, ωστόσο χρειάστηκαν μία σέντρα-σουτ του Κολό Μουανί στο 85ο λεπτό, η οποία κόντραρε στον Βερτόνγκεν και αναπαύτηκε στα δίχτυα του Καστέλς.

Διαβάστε ακόμη:

Euro 2024: Αγγλία και Ισπανία προκρίθηκαν στους «8»

Όλα έτοιμα για το Προολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ 2024

Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 30 εκατ. ευρώ στον Ολυμπιακό – Την κάλυψε ο Βαγγέλης Μαρινάκης