Το παιχνίδι Ολλανδία-Τσεχία (19:00) στην «Πούσκας Αρένα» της Βουδαπέστης, ανοίγει το σημερινό πρόγραμμα για την φάση των «16» του Euro. Οι «οράνιε» είναι το ξεκάθαρο φαβορί. Προκρίθηκαν πετυχαίνοντας το απόλυτο στον όμιλό τους ενώ η Τσεχία πήρε το εισιτήριο ως μία από τις καλύτερες τρίτες ομάδες σε έναν δύσκολο όμιλο με Αγγλία και Κροατία.

Στο ντέρμπι της βραδιάς με το Βέλγιο να κοντράρεται με την Πορτογαλία (22:00) στη Σεβίλλη και δεν θα είναι υπερβολή αν ισχυριστεί κανείς πως το ζευγάρι αυτό θα μπορούσε κάλλιστα να είναι και ο τελικός της διοργάνωσης.

Το σύνολο του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ δεν είχε κανένα πρόβλημα στον όμιλο όπου με τρεις νίκες πήρε την πρώτη θέση αν και δεν έπαιξε το ποδόσφαιρο που πολλοί θα περίμεναν. Ο Καστάν δεν θα αγωνιστεί σε αυτό το ματς για το Βέλγιο που δεν έχει κάποια άλλη απουσία.

Από την άλλη η Πορτογαλία προκρίθηκε ως τρίτη από τον «όμιλο του θανάτου» και θέλει να επαναλάβει ότι έκανε το 2016 όπου κατέκτησε το τρόπαιο. Προβλήματα δεν υπάρχουν για τους Πορτογάλους που θα παραταχθούν με την καλύτερη δυνατή σύνθεση.

Το πρόγραμμα της Κυριακής (27/6):        

19:00 Oλλανδία – Τσεχία ANT1

22:00 Βέλγιο – Πορτογαλία ANT1