Με πέντε Ιταλούς και τρεις Άγγλους η κορυφαία ενδεκάδα του Euro 2020-Εκτός ο Ρονάλντο!

Η Πρωταθλήτρια Ευρώπης Εθνική Ιταλίας δικαίως έχει έντονη παρουσία στην κορυφαία ενδεκάδα του EURO 2021.Η Ιταλία ανέβηκε στην κορυφή της Ευρώπης για δεύτερη φορά στην ιστορία της, κατακτώντας το Euro 2020 στον τελικό του «Wembley» απέναντι στην Αγγλία.

Η UEFA έδωσε στην δημοσιότητα την καλύτερη 11άδα του Euro 2020, λίγα 24ωρα μετά την ανάδειξη της Ιταλίας, ως κορυφαίας ομάδας στην Ευρώπη, με την κατάκτηση του τροπαίου από την μέσα στο «Γουέμπλεϊ» (σ.σ. 3-2 στα πέναλτι την Αγγλία, κ.α. και παρ. 1-1).

Η ιδανική 11άδα σύμφωνα με την ευρωπαϊκή συνομοσπονδία, έχει στη σύνθεση της πέντε παίκτες της Εθνικής Ιταλίας και τρεις από την Εθνική Αγγλίας. Εντύπωση προκαλεί η απουσία του αρχηγού της Ιταλίας Μάριο Κιελίνι και η παρουσία του Μαγκουάιρ δίπλα στον Μπονούτσι.

Η ενδεκάδα του EURO 2021: Ντοναρούμα (Ιταλία), Γουόκερ (Αγγλία), Μπονούτσι (Ιταλία), Μαγκουάιρ (Αγγλία), Σπινατσόλα (Ιταλία), Χόϊμπιεργκ (Δανία), Ζορζίνιο (Ιταλία), Πέδρι (Ισπανία), Κιέζα (Ιταλία), ΛΟυκάκου (Βέλγιο) και Στέρλινγκ (Αγγλία).