Στο Μαξίμου επιχειρούν να ενισχύσουν το αφήγημα του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, που θα γίνει στη σκιά της καταστροφικής πυρκαγιάς. Στην κατεύθυνση αυτή αναμένεται να προστεθούν στις εξαγγελίες ορισμένες στοχευμένες παροχές.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο πρωθυπουργός αναμένεται να εξαγγείλει μόνιμη επιδότηση των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος όταν οι τιμές της χονδρικής ανεβαίνουν.

Ταυτόχρονα θα εξαγγείλει τη δημιουργία ενός μόνιμου μηχανισμού φορολόγησης των υπερκερδών των ενεργειακών εταιρειών.

Μία τέτοια εξέλιξη είναι σίγουρο ότι θα προκαλέσει την αντίδραση των ενεργειακών εταιρειών και σύγκρουση της κυβέρνησης με μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους που διαθέτουν ισχυρή επιρροή και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Ήδη ορισμένοι ισχυροί επιχειρηματίες διεμήνυσαν στο Μαξίμου ότι δεν πρόκειται να δεχθούν μόνιμο καθεστώς έκτακτης φορολόγησης, γιατί κάτι τέτοιο θα ανάγκαζε τους ξένους επενδυτές να αποχωρήσουν από τους ελληνικούς ενεργειακούς ομίλους.

Στη διάρκεια της παρουσίας του στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός πρόκειται να εξαγγείλει διπλασιασμό του ΕΝΦΙΑ για τις κλειστές κατοικίες και φορολογικά κίνητρα για τις μακροχρόνιες μισθώσεις.

Πρόκειται για μέτρα τα οποία στοχεύουν να αντιμετωπίσουν τη στεγαστική κρίση που έχει προκαλέσει το κύμα βραχυχρόνιων μισθώσεων.

Διαβάστε ακόμη: