Μια οικογένεια Αμερικανών δισεκατομμυριούχων είναι διατεθειμένη να πληρώσει 127.000 δολάρια ετήσιο μισθό για να προσλάβει κάποιον να προσέχει με απαράμιλλη φροντίδα τα σκυλιά της. Η δημοσίευση της αγγελίας στο Linkedin προκάλεσε, όπως ήταν φυσικό, αστραπιαία ανταπόκριση, με τις αιτήσεις για την ονειρεμένη δουλειά να ξεπερνούν τις 2.000. Μάλιστα, η αγγελία έγινε viral στο TikTok, με αποτέλεσμα ο υπεύθυνος προσλήψεων να την κατεβάσει.

Ποιος δεν θα ήθελε να ζήσει στο κεντρικό Λονδίνο και να ταξιδέψει με μια πλούσια οικογένεια και κατοικίδιά της σε όλο τον κόσμο; Εκτός από το να ζει στην πλούσια γειτονιά του Νάιτσμπριτζ, στις αρμοδιότητες του επιλεγμένου υποψηφίου άπτονται η οργάνωση παιχνιδιών και άσκησης για τους σκύλους, οι προμήθειες τροφής κορυφαίας ποιότητας, ο προγραμματισμός των ραντεβού με τον κτηνίατρο και η διατήρηση λεπτομερών αρχείων για την υγεία τους.

Μπορεί η καλά αμειβόμενη δουλειά να ακούγεται σαν διασκέδαση, αλλά συνοδεύεται και τις ανάλογες ευθύνες. Η νταντά του σκύλου θα πρέπει να έχει πλήρη γνώση των κανόνων διατροφής των κατοικιδίων, να επιμελείται προγράμματα άσκησης και να παίζει με τα σκυλιά.

Ο γενναιόδωρος μισθός προκάλεσε σύγχυση ακόμη και την υπηρεσία προσλήψεων Fairfax and Kensington, η οποία παραδέχτηκε ότι ο μισθός των 127.000 δολαρίων είναι ανήκουστος στον κλάδο. Ο George Ralph-Dunn, υπεύθυνος του πρακτορείου προσλήψεων, δήλωσε: «Αυτή είναι η πρώτη θέση στο είδος της που προσφέρει το πρακτορείο μας. Αλλά με αυτές τις θέσεις εργασίας, οι πελάτες αναζητούν κάποιον “χθες” και είχαμε ήδη από 300 έως 400 αιτήσεις με το που δημοσιεύσαμε την αγγελία. Όλοι ξαφνικά έγιναν νταντάδες σκύλων. Οι πελάτες είναι δισεκατομμυριούχοι που αναζητούν την καλύτερη εξυπηρέτηση στην κατηγορία τους, οπότε όταν πρόκειται για τα σκυλιά τους, είναι πρόθυμοι να πληρώσουν»

«Ο μισθός που συνδέεται με αυτό είναι αρκετά ανήκουστος», πρόσθεσε ο George Ralph-Dunn. «Ακόμη και ένας κτηνίατρος δύσκολα κερδίζει αυτό το ποσό. Όταν οι πελάτες δεν φείδονται χρημάτων απαιτούν το καλύτερο και δουλειά μας είναι να προσελκύσουμε τους καλύτερους με τον καλύτερο μισθό. Είναι μια δουλειά που προσφέρει επίσης έξι εβδομάδες άδεια το χρόνο, αλλά όταν έχετε να κάνετε με τέτοιου είδους πελάτες, αν θέλουν αύριο να πάνε στο Μονακό, είστε υποχρεωμένοι να βρίσκεστε μαζί τους σε ένα ιδιωτικό τζετ και να πετάτε παρέα με τα σκυλιά».

Άρα, στην τελική, το ερώτημα είναι: Ακόμη κι αν έχετε τις ικανότητες που απαιτούνται θα ήσασταν διατεθειμένοι να βάλετε την προσωπική ζωή σας στην άκρη για 127.000 δολάρια το χρόνο;