Για πρώτη φορά ο Εθνικός Ύμνος της Ελλάδας αποδόθηκε στη νοηματική γλώσσα. Μάλιστα ο Σύλλογος Διδασκόντων της Νοηματικής Γλώσσας στην Ελλάδα δημιούργησε ένα ξεχωριστό βίντεο με αφορμή την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.

Μιλώντας στην ΕΡΤ η κυρία Αγάπη Δημοπούλου, μέλος του Δ.Σ. των διδασκόντων της ελληνικής νοηματικής γλώσσας, εξήγησε πώς προέκυψε η ιδέα και εντέλει η υλοποίηση του Εθνικού Ύμνου στη νοηματική γλώσσα. Όπως τόνισε η ιδέα «γεννήθηκε» πριν από περίπου ένα χρόνο και ανήκει σε εκπαιδευτικό του σχολείου κωφών Πεύκης.

Μάλιστα η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» συνέδραμε στην υλοποίησή της. Παράλληλα χρειάστηκαν αρκετοί μήνες εργασίας από την 18μελή επιτροπή που συστήθηκε με τη συμμετοχή γλωσσολόγων, φιλολόγων, θεολόγων, αλλά και δασκάλων νοηματικής, προκειμένου το τμήμα του ποιήματος του Διονύσιου Σολωμού
, «Ύμνος εις την Ελευθερία», που αποτελεί τον Εθνικό μας Ύμνο, να μπορέσει να αποδοθεί στην ελληνική νοηματική γλώσσα.

Η παραγωγή του βίντεο έγινε με χορηγίες, από την Τράπεζα της Ελλάδος κι εν συνεχεία – με την συμβολή της πρ. βουλευτού Δ. Αράπογλου, που είναι και η ίδια κωφή- από τη Βουλή των Ελλήνων.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.