Μικρή παράταση μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα δόθηκε στην εθελούσια της Εθνικής Τράπεζας, προκειμένου να αυξηθεί η συμμετοχή.

Το πρόγραμμα που τρέχει για την εθελούσια της Εθνικής Τράπεζας προσφέρει αποζημίωση και bonus ύψους μέχρι 180 χιλιάδες ευρώ και ξεκίνησε στις 29 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι τώρα έχουν λάβει την εθελούσια 250 εργαζόμενοι.

Αυτή είναι η δεύτερη εθελουσία μέσα στο 2021, η πρώτη ολοκληρώθηκε τον περασμένο Ιούνιο με την συμμετοχή να διαμορφώνεται στα 650 άτομα.

Να σημειωθεί ότι η Εθνική όπως έχει προαναγγείλει με επιστολή του ο Παύλος Μυλωνάς, CEO της τράπεζας θα προχωρήσει και σε νέες εθελούσιες το 2022 καθώς η τράπεζα αλλάζει το λειτουργικό της μοντέλο, προχωρά σε κλείσιμο καταστημάτων, εισάγει πιο λιτό οργανόγραμμα, ψηφιοποιείται, οι κλασικές συναλλαγες στο δίκτυο περιορίζονται και το προσωπικό εκπαιδεύεται για να αναλάβει ρόλο συμβουλευτικό στην εξυπηρέτηση της πελατείας.

«Υιοθετούμε στοχευμένα προγράμματα εθελουσίας αποχώρησης προσωπικού που απευθύνονται σε συγκεκριμένους χώρους ή και ρόλους. Θα είναι η προτιμητέα επιλογή μας εφεξής και θα υλοποιείται σε περιοχές όπου η αναδιάρθρωση δημιουργεί μεγαλύτερη ανάγκη για αλλαγή», σημείωνε στην επιστολή του στις αρχές Δεκεμβρίου ο επικεφαλής της ΕΤΕ.

εθελούσια της Εθνικής τράπεζας

Το πρόγραμμα της εθελουσίας που θα ολοκληρωθεί στις 20 Δεκεμβρίου απευθύνεται κυρίως στο προσωπικό, που σήμερα εργάζεται σε θέσεις που θα καταργηθούν λόγω της ψηφιοποίησης, στους 200 εργαζόμενους εργαζόμενους στις Διευθύνσεις Διαχείρισης Απαιτήσεων, οι οποίοι έχουν την εναλλακτική να ακολουθήσουν την τιτλοποίηση Frontier που πέρασε στη doValue και να ενταχθούν στο δυναμικό της εταιρείας διαχείρισης. Και ακόμα προβλέπει πρόσθετες καλύψεις για τους άνω των 50 ετών, ενώ καλύπτει με παροχές ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, διατήρηση των όρων που αφορούν δάνεια καθώς και καθώς και υπηρεσίες επαγγελματικής μετάβασης και στήριξης όλους τους συμμετέχοντες.