Μολονότι την ώρα τούτη το ΤΧΣ σχεδιάζει τα placements που θα πραγματοποιηθούν την κατάλληλη χρονική στιγμή σχετικά με τις μετοχές που κατέχει στις τράπεζες Εθνική (40%) και Πειραιώς (27%), η κυβέρνηση φέρεται να οδηγείται σε μια αξιοσημείωτη αλλαγή πλεύσης συγκριτικά με ότι επικρατούσε ως άποψη μέχρι σήμερα!

Κατ’ αρχήν οι πληροφορίες λένε πως στο στενό πυρήνα του Κυριάκου Μητσοτάκη επικρατεί η αντίληψη ότι θα πρέπει το 20% της Εθνικής να παραμείνει στο Δημόσιο, διότι το Κράτος θα πρέπει για πολλούς και ποικίλους λόγους να διατηρεί άμεση πρόσβαση στο τραπεζικό σύστημα.

Υπό αυτή την έννοια θα διατεθεί από το ΤΧΣ μόνο το 20% από το 40% που κατέχει, από το οποίο 10%-15% θα διατεθεί σε funds και επενδυτικό κοινό ενώ το 5%-10% θα περάσει σε φιλοκυβερνητικούς εφοπλιστές και επιχειρηματίες!

Πεσμένες οι μετοχές Μυλωνά, που ξεροστάλιαζε έξω από το εξοχικό Μητσοτάκη στην Τήνο για μια …καλημέρα!

Σε απλά λόγια η νέα κυβέρνηση θα προσπαθήσει να διατηρήσει «υπό έλεγχο» την Εθνική τράπεζα, όπου κατά πάσα πιθανότητα ο Π. Μυλωνάς (που ξεροστάλιαζε έξω από το εξοχικό του Μητσοτάκη στην Τήνο για μια …καλημέρα) θα αντικατασταθεί καθώς φέρεται να έχει απωλέσει την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού αλλά και να μην θεωρείται ο κατάλληλος να εμπνεύσει το όραμα της ιδιωτικοποίησης και της επόμενης μέρας για την τράπεζα!

Τέλος η συζήτηση για «στρατηγικό» στην Τρ. Πειραιώς – Με placement σε μεγάλα διεθνή funds και επενδυτικό κοινό το 27% – Στηρίζεται απόλυτα η Διοίκηση του Χρ. Μεγάλου

Αλλαγή πλεύσης έχουμε και στην Τράπεζα Πειραιώς όπου η συζήτηση γύρω από την έλευση ξένου στρατηγικού επενδυτή έλαβε οριστικό τέλος!

Υπό αυτή την έννοια το 27% του ΤΧΣ δεν θα διατεθεί σε έναν και μόνο επενδυτή αλλά με placement σε μεγάλα ξένα funds και το ευρύ επενδυτικό κοινό!

Η κυβέρνηση φέρεται απόλυτα ικανοποιημένη από την Διοίκηση του Χρ. Μεγάλου, την οποία στηρίζει σε υπέρμετρο βαθμό και για το λόγο αυτό δεν πρόκειται να διαταράξει ισορροπίες αλλά αντιθέτως θα προωθήσει την πλέον κατάλληλη λύση ούτως ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατόν για την τράπεζα και τους μετόχους της!

Διαβάστε περισσότερα