Ανανεώθηκε το επόμενο ραντεβού της Εθνικής ομάδας για τον Σεπτέμβριο , αφού για τότε έχουν προγραμματιστεί οι αναμετρήσεις της με Ολλανδία και Γιβραλτάρ.
Η πρώτη αναμέτρηση που αναμένεται να γίνει στο Αϊντχόβεν προβάλει ως «κλειδί» για την εξέλιξη του ομίλου της προκριματικής φάσης του επόμενου EURO, όπου η «γαλανόλευκη» βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην προνομιούχο 2η θέση και στο «+3» από τους «οράνιε», έστω και με αγώνα παραπάνω.
Εάν το φινάλε τη βρει εκεί τότε θα πάει στα γήπεδα της Γερμανίας χωρίς να μπει στη διαδικασία να «εκμεταλλευτεί» το bonus που της προσφέρει η πρωτιά στο Nations League και τα «μηνύματα» που έστειλε από τα παιχνίδια της με Ιρλανδία, Γαλλία είναι άκρως ενθαρρυντικά.
Από το τετραήμερο που πραγματοποιήθηκαν οι συγκεκριμένες αναμετρήσεις η Εθνική μας μπορεί να «κρατήσει» επτά πράγματα.
1) Το αυτονόητο που είναι το σχετικό βαθμολογικό κέρδος που αποκόμισε. Η νίκη επί της Ιρλανδίας εδραίωσε τη «γαλανόλευκη» στη 2η θέση, έστειλε το «μήνυμα» πως θα «παλέψει» στα ίσα για το «εισιτήριο» στο EURO χωρίς να «χρειαστεί» το μαξιλαράκι του Nations League, ενώ ας μην ξεχνάμε πως έχασε δύσκολα από τους Γάλλους που μετρούν το απόλυτο (4χ4) στο γκρουπ και στην πρεμιέρα… έριξαν τέσσερα στους Ολλανδούς.
2) Επαιξε μπάλα. Κόντρα στην Ιρλανδία ήταν (πολύ) καλύτερη και θα μπορούσε να «καθαρίσει» νωρίτερα το ματς ώστε να μην είχε άγχος στο φινάλε, ενώ από τους Γάλλους μέχρι το πέναλτι-γκολ του Μπαμπέ στο 55′ είχε δεχθεί μόνο μία «καθαρή» φάση (από τον Κουντέ, λίγο πριν την ανάπαυλα).
3) Εδειξε χαρακτήρα ως σύνολο. Τι έκανε λοιπόν η Εθνική μας ως εικόνα/νοοτροπία στα δύο αυτά ματς. Με τους Ιρλανδούς έγινε από το 1′ έγινε το απόλυτο «αφεντικό», έβγαλε φάσεις (συνολικά έκανε 20 τελικές), πίεσε, πήρε πάρα πολλά στατικά, κυριάρχησε στο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και το 2-1 την αδικεί. Με τους Γάλλους παρατάχθηκε ώστε να πάρει αποτέλεσμα και όχι να το «κλέψει». Σίγουρα δεν βγήκε μπροστά, αλλά τακτικά ήταν σούπερ και παρότι έμεινε με 10 παίκτες ευρισκόμενη πίσω στο σκορ, δεν έπαιζε με το σκεπτικό «να μην δεχθεί άλλο τέρμα και αν βρει μισή φάση μήπως και ισοφαρίσει… έχει καλώς», αλλά αντίθετα έγινε πιο επιθετική. Ανεξαρτήτως εάν τα κατάφερε ή όχι, έβλεπες μία ομάδα που ψάχνει το γκολ, κάτι που είναι πολύ σημαντικό και για την ψυχολογία όλων. Ανάλογη αντίληψη «χτίζεται» μέρα με την ημέρα, αγώνα με τον αγώνα. Είναι πολύ σημαντικό πως ακόμη και με αριθμητικό μειονέκτημα βρήκε τις «στιγμές» της και την «αισθάνθηκε» μία άμυνα του επιπέδου των «τρικολόρ» (έκλεισε τον αγώνα με πάνω από 40% κατοχή).
4) Σε συνέχεια, τρόπο τινά, του παραπάνω. Με τους Ιρλανδούς ήταν καλύτερη, βρήκε πρώτη δίχτυα, αλλά ισοφαρίστηκε στην πρώτη ευκαιρία των αντιπάλων της. Κόντρα στους Γάλλους οδήγησε το παιχνίδι στα μέτρα της, όμως της έκατσε η «στραβή» με το πέναλτι που εκτελέστηκε εις διπλούν και βρέθηκε να «κυνηγά» το σκορ. Ετσι και τα δύο παιχνίδια της πήγαν «κόντρα», ωστόσο δεν τα παράτησε και στη Νέα Φιλαδέλφεια βρήκε το γκολ νίκης, ενώ στο Παρίσι «κυνήγησε» την ισοφάριση έστω και με 10 παίκτες. Τι σημαίνει αυτό; Πως χτίζει χαρακτήρα.
5) Δείχνει συνεχώς πως διαθέτει μεγάλους, σε αξία, παίκτες. Οι διεθνείς μας «φωνάζουν» πως μπορούν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στην Ευρώπη και όχι μόνο, ενώ προσφέρουν και πολύ όμορφες στιγμές. Πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα το 2-1 της «OPAP Arena» με τους Ιρλανδούς, που είναι ένα πανέμορφο σε δημιουργία και εκτέλεση γκολ. Αλλά και στη Γαλλία αρκετοί «εκτόξευσαν» τις… μετοχές τους.
6) Το 1-0 των Παρισίων μας φέρνει σε… θέση ισχύος σε σχέση με τους Ολλανδούς, αρκεί να κάνουμε τα ίδια αποτελέσματα με τους «οράνιε» στα μεταξύ μας παιχνίδια. Σίγουρα ακόμη είναι (πολύ) νωρίς, αλλά στο φινάλε και σε ενδεχόμενη ισοβαθμία μαζί τους (οι «τρικολόρ» παίζουν… μόνοι τους για την πρώτη θέση), είναι πολύ πιθανό να «μετρήσει» η διαφορά τερμάτων στον όμιλο και εκείνοι έχασαν στη Γαλλία με 4-0. Αυτό το επιμέρους υπέρ μας «+3» ίσως αποδειχθεί καθοριστικό.
7) Βλέπεις όλους στην ομάδα να… γυαλίζει το μάτι τους. Το πώς συμπεριφέρονται μέσα στο γήπεδο, εκτός των τεσσάρων γραμμών, ενώ και το ότι βρέθηκαν στο πλευρό του Ντίνου Μαυροπάνου που ήταν ο «μοιραίος» στο Παρίσι (συμβαίνουν αυτά στην μπάλα), αποτυπώνουν ανάγλυφα πως στα ενδότερα της «γαλανόλευκης» επικρατεί εξαιρετικό κλίμα. Ιστορία «γράφουν» οι παρέες.
Ελλάδα vs Ιρλανδία, Γαλλία
Επιμέρους σκορ: 2-2
Τελικές: 26-24
On target τελικές: 8-8
Κόρνερ: 14-8
Προκριματικά EURO: H προσφορά της ημέρας* στον αγώνα Γαλλία-Ελλάδα από το Pamestoixima.gr