Την επέκταση κι άλλης συμφωνίας με την Ισπανία ανακοίνωσε ο Τούρκος πρόεδρος κατά την διάρκεια της ομιλίας του για τη συμπλήρωση 100 χρόνων της ίδρυσης του Τουρκικού κράτους.

Όπως είπε, ελπίζει να αυξηθούν τα αεροπλανοφόρα που διαθέτει η Τουρκία. Όπως επισημαίνει, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είναι πιθανό να προστεθούν δύο αεροπλανοφόρα, με αναβαθμισμένη έκδοση του TCG Anadolu.

Επιπλέον, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στέλνει ένα μήνυμα υποστηρίζοντας ότι καμία κατοχική δύναμη δεν θα αποτρέψει τη Τουρκία από το να είναι ευχαριστημένη, επιτυχημένη και κερδισμένη. Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο Τούρκος πρόεδρος, αναφέρει ότι η Τουρκία βρίσκεται δίπλα στους αδύναμους από την Καύκασο έως και την Παλαιστίνη. «Η ιστορία του έθνους μας μετράει χρόνια σε βάθος αιώνων και η παρακαταθήκη μας έχει περάσει απο γενιά σε γενιά σε από καρδιά σε καρδιά εδώ και χιλιάδες χρόνια», αναφέρει.

Η Ισπανία είχε προμηθεύσει την Τουρκία με το πρώτο της “μίνι” αεροπλανοφόρο, το TCG Anadolu πριν από λίγα χρόνια.

Το TCG Anadolu είναι ένα αμφίβιο επιθετικό πλοίο που μπορεί να διαμορφωθεί ως ελαφρύ αεροπλανοφόρο. Η τελική σύμβαση για την κατασκευή του πλοίου υπογράφηκε με την κοινοπραξία Navantia-Sedef στις 7 Μαΐου 2015. Οι διαστάσεις του τελικού σχεδίου είναι 231 μέτρα σε μήκος, δοκός 32 μέτρων, βύθισμα 6,8 μέτρων και 58 μέτρα σε ύψος.
Η μέγιστη ταχύτητά του θα είναι 21,5 κόμβοι ως “ελαφρύ αεροπλανοφόρο” ή 29 κόμβοι ως “LHD”, ενώ η μέγιστη εμβέλειά του θα είναι 9.000 ναυτικά μίλια. Το πλήρωμα αποτελείται από 261 άτομα: 30 αξιωματικούς, 49 υπαξιωματικούς, 59 κορυφαίους ναυτικούς και 123 ναυτικούς.

Διαβάστε ακόμη: