Πολύ φοβάμαι  ότι κάποιοι στην κυβέρνηση έχουν «μαύρο χιούμορ»!!!

Γιατί μόνο έτσι μπορώ πραγματικά να δω την απόφαση του Υπ. Οικονομικών να συστήσει με σχετική τροπολογία «μονάδα ωρίμανσης» στο ΤΑΙΠΕΔ των συμβάσεων στρατηγικής σημασίας προκειμένου να επισπευσθούν τα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης!

Σε απλά λόγια ο Χρ. Σταϊκούρας προσδίδει στο ΤΑΙΠΕΔ έναν επιπρόσθετο ρόλο που έχει να κάνει με την «ωρίμανση» των κρίσιμων και καθοριστικών για την ανάπτυξη της οικονομίας έργων ανάπτυξης που συνδέονται με την χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης. Και για αυτή την διαδικασία ωρίμανσης το ΤΑΙΠΕΔ θα πληρώνεται για την παροχή υπηρεσιών του.

Πραγματικά είναι να απορεί κανείς με ποιο κριτήριο η κυβέρνηση παρέχει τέτοιο ρόλο που είναι τεράστιο στοίχημα για την οικονομία, σε έναν φορέα που θεωρείται απολύτως αποτυχημένος όλα αυτά τα χρόνια!

Ένας φορέας που δεν μπορεί να κάνει ούτε μια σοβαρή αποκρατικοποίηση, ένας φορέας που χαρακτηρίζεται για τα έξοδα και όχι για τα έσοδα και για τις αλλεπάλληλες καθυστερήσεις, αναβολές και παρατάσεις ή ακυρώσεις διαγωνιστικών διαδικασιών!

Η εμπλοκή του ΤΑΙΠΕΔ στο έργα του Ταμείου Ανάκαμψης αποτελεί μια λάθος επιλογή που υπονομεύει μετά βεβαιότητας ένα εθνικό στοίχημα.

Το κριτήριο επιλογής του ΤΑΙΠΕΔ είναι προφανώς ασαφές και οφείλει η κυβέρνηση να τοποθετηθεί επί αυτού!

Εκτός και αν στο Υπ. Οικονομικών την έννοια της ωρίμανσης των έργων από το ΤΑΙΠΕΔ την συνδέουν ή την συγχέουν με την διαδικασία ωρίμανσης των malt σκωτσέζικων καλών ακριβών ουίσκι!

Δηλαδή η ωρίμανση προϋποθέτει τουλάχιστον 12 χρόνια!

Υπό αυτή την έννοια ο Χρ. Σταϊκούρας έκανε διάνα!

Όχι 12 χρόνια ωρίμανσης, τουλάχιστον για 18 χρόνια θα βάλουν στα «βαρέλια» ωρίμανσης τα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης στο ΤΑΙΠΕΔ!

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια κύριοι του ΤΑΙΠΕΔ και του Υπερταμείου!