Ο τραυματισμός του Μπενζαμάν Παβάρ στο παιχνίδι της Γαλλίας με την Γερμανία σε σύγκρουση με αντίπαλό του κατά τη διάρκεια του αγώνα προκάλεσε την αντίδραση της UEFA που άρχισε έρευνα γιατί ο Γάλλος μπακ δεν εξήλθε του αγωνιστικού χώρου, αλλά στη συνέχεια σηκώθηκε και συνέχισε να παίζει.

Το αναφέρει η εφημερίδα «Le Parisien» και υπενθυμίζει ότι ο παίκτης μετά το παιχνίδι αποκάλυψε, στα μικρόφωνα του τηλεοπτικού σταθμού BeInsport, ότι «λιποθύμησα για περίπου δεκαπέντε δευτερόλεπτα».

Η UEFA, με παρότρυνση από την παγκόσμια ένωση ποδοσφαιριστών (FifPro), σκοπεύει να ερευνήσει εάν δεν εφαρμόστηκε το πρωτόκολλο σχετικά με τις περιπτώσεις διάσεισης, το οποίο έχει καταστεί υποχρεωτικό και επιτρέπει ακόμη και μια επιπλέον αλλαγή, εκτός από τις πέντε που επιτρέπονται από τον κανονισμό. Μετά το σοκ με τον τραυματισμό του Κρίστιαν Έρικσεν όλοι οφείλουν να είναι περισσότερο προσεκτικοί.

Εν τω μεταξύ, ο κεντρικός αμυντικός της Εθνικής Γαλλίας, Ραφαέλ Βαράν, ζήτησε μεγαλύτερη προσοχή «σε τέτοιες περιπτώσεις».