Τα πρωτεία στη σεξουαλική δραστηριότητα έχουν οι Έλληνες σύμφωνα με δημοσίευμα της Sun, στο οποίο παρουσιάζεται ο «παγκόσμιος ερωτικός χάρτης» με τα δυνατά σημεία κάθε εθνικότητας στο κρεβάτι και τους λαούς με το πιο φλογερό ταμπεραμέντο, βάσει παλαιότερων ερευνών.

«Οι Έλληνες άνδρες βρέθηκαν πρόσφατα να είναι οι καλύτεροι στο κρεβάτι, με ενισχυμένη απόδοση λόγω της υγιούς μεσογειακής διατροφής τους με ψητό ψάρι, ελαιόλαδο και φέτα» αναφέρει στην εισαγωγή του το άρθρο της η Γιασμίν Χαρίσα.

Στην ενότητα του ερωτικού της αφιερώματος για την Ελλάδα, επισημαίνεται ότι το 87% των ενηλίκων στη χώρα μας κάνουν σεξ τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, δηλαδή πιο συχνά από οποιαδήποτε άλλη χώρα που συμπεριλήφθηκε στην έρευνα της εταιρείας προφυλακτικών.

Η εν λόγω έρευνα έβαλε στο μικροσκόπιο τις σεξουαλικές συνήθειες 30.000 ανθρώπων από 26 εθνικότητες και οι Έλληνες βρέθηκαν στην κορυφή.

Οι υπόλοιπες χώρες στον κόσμο;

Ιαπωνία

Ως ο λιγότερο σεξουαλικά ικανοποιημένος λαός του πλανήτη εμφανίζονται οι Ιάπωνες, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Sun. Μόνο το 34% του πληθυσμού κάνει σεξ κάθε εβδομάδα, με βάση τα στοιχεία της Durex. Τα εξαντλητικά ωράρια εργασίας έχουν συνδεθεί με τη μείωση ερωτικών επαφών ανάμεσα σε συζύγους και ζευγάρια, συμπληρώνει η αρθρογράφος.

Γαλλία

Οι Γάλλοι εμφανίζονται να προτιμούν γρήγορες συνευρέσεις, σύμφωνα με μια έρευνα. Λίγο περισσότεροι από τους μισούς άνδρες καταφέρνουν να παρατείνουν τη συνουσία καθυστερώντας την εκσπερμάτιση και μόλις το 6% «κρατάει» 13 λεπτά.

Νορβηγία

Η παγκόσμια «πρωτεύουσα των οργασμών» φαίνεται να είναι η Νορβηγία αφού, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας ερωτικών βοηθημάτων Lelo, το 35% του πληθυσμού ισχυρίζεται ότι φτάνει σε κορύφωση κάθε μέρα.

Ηνωμένο Βασίλειο

Η έρευνα Great British Sex Survey αποκάλυψε την αδυναμία που έχουν οι Βρετανοί για τα πόδια. Το φετίχ της ποδολαγνείας (σε μικρό ή μεγαλύτερο βαθμό) απαντάται σε 1,5 εκατομμύριο ανθρώπους, και το Μάντσεστερ είναι «πρωταθλητής» στο… πιπίλισμα δαχτύλων, με το Λιντς και το Σέφιλντ και ακολουθούν «κατά πόδας».

Βέλγιο

Η στάση της «καουμπόισσας» (η γυναίκα από πάνω, αντικρίζοντας τον άνδρα) είναι η πιο διαδεδομένη στο Βέλγιο, σύμφωνα με έρευνα του ιατρικού site Dr. Ed.

Πολωνία

Το «spooning» όπου οι «παρτενέρ» ξαπλώνουν στο πλάι με τον άνδρα πίσω από τη γυναίκα, είναι η στάση που «ανάβει» πιο πολύ τα αίματα των Πολωνών. Ο συνδυασμός τρυφερότητας και ερωτισμού φαίνεται πως εξιτάρει ιδιαίτερα τον συγκεκριμένο λαό.

Ρωσία

Η Ρωσική Κυβέρνηση ανακήρυξε την 12 Σεπτεμβρίου «Ημέρα Σύλληψης» ενθαρρύνοντας τα ζευγάρια να μείνουν σπίτι και να… αναπαραχθούν. Εκείνα που θα αποκτήσουν παιδί εννέα μήνες αργότερα, θα κερδίσουν κάποιο βραβείο.

ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ είναι το μέρος που προτείνεται να πάει κανείς αν του αρέσουν τα «τρίο». Η Νέα Υόρκη φαίνεται να έχει την μεγαλύτερη όρεξη για σεξ με έναν επιπλέον παρτενέρ, σύμφωνα με το dating app 3somer, με το Λος Άντζελες και το Σικάγο να ακολουθούν. Ένας στους εννέα Αμερικανούς έχει βρεθεί (εκούσια) σε πολυσυντροφική σχέση και ένας στους έξι θα ήθελε να δοκιμάσει την εμπειρία, σύμφωνα με το περιοδικό Frontiers in Psychology.

Γερμανία

Γυμνισμός και swinging φαίνεται πως είναι η σπεσιαλιτέ των Γερμανών, σύμφωνα με το άρθρο. Η Γερμανία έχει τα περισσότερα swingers bars από οποιαδήποτε άλλη χώρα στην Ευρώπη. Επίσης, σύμφωνα με το Penguin Atlas, η μυρωδιά της μασχάλης φαίνεται να δρα ερεθιστικά στο 23% των Γερμανών.

From toe-sucking in Manchester to spooning in Poland, we compile the sex map of the world

Ιταλία

Στοματικό σεξ και φαγητό είναι οι «αδυναμίες» των Ιταλών. Σύμφωνα με έρευνα του 2019, πάνω από το 80% των Ιταλών αγαπούν το στοματικό σεξ. Επίσης 24% των ερωτηθέντων παραδέχθηκαν ότι χρησιμοποιούν… τρόφιμα στις σεξουαλικές τους επαφές. Σχεδόν το 50% των ζευγαριών κάνουν σεξ 2-3 φορές την εβδομάδα.

Κίνα

«Φτωχή» σε οργασμούς φαίνεται πως είναι η Κίνα, σύμφωνα με έρευνα της Durex. Σχεδόν το 76% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι δεν καταφέρνουν να φτάσουν σε κορύφωση κάθε φορά που κάνουν σεξ.

Βραζιλία

Οι Βραζιλιάνοι «που κατά μέσο όρο αντέχουν γύρω στα 30 λεπτά στο κρεβάτι» είναι οι παγκόσμιοι πρωταθλητές της αντοχής, επισημαίνει η αρθρογράφος. Η αρνητική πλευρά ωστόσο, σύμφωνα με το The Penguin Atlas Of Human Sexual Behaviour, είναι πως το 44% των γυναικών παραδέχονται ότι υποκρίνονται οργασμούς, ποσοστό που δείχνει ότι σημασία δεν έχει μόνο η ποσότητα, αλλά και η ποιότητα.