Μήνυση κατέθεσε στη στρατιωτική δικαιοσύνη ένας 32χρονος, ο οποίος ισχυρίζεται πως έπεσε θύμα βιασμού κατ’ εντολή λοχαγού στο κέντρο εκπαίδευσης ειδικών δυνάμεων στο Μεγάλο Πεύκο.

Μέχρι στιγμής στον εισαγγελέα φέρεται να έχουν καταθέσει μόνο ο άνδρας 32 ετών και η μητέρα του. Η προκαταρκτική έρευνα της Στρατιωτικής Δικαιοσύνης συνεχίζεται, ενώ ο συνήγορος του 32χρονου εκτιμά ότι σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις.

Μέχρι στιγμής το Γενικό Επιτελείο δεν έχει καμία γνώση για την υπόθεση. Το θέμα το χειρίζεται αποκλειστικά η Στρατιωτική Δικαιοσύνη, προσθέτοντας ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποιο αίτημα συνδρομής από τη αυτή. Οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως το 2009 δεν είχε γίνει κάποια καταγγελία για βιασμό και το περιστατικό έγινε γνωστό μετά την υποβολή της μήνυσης και τη δημοσιότητα που ακολούθησε.

Ο νεαρός καταγγέλλει ότι όταν ήταν στρατιώτης στο Μεγάλο Πεύκο, έπειτα από διαπληκτισμό που είχε με τον λοχαγό του, ο αξιωματικός έδωσε εντολή σε τρεις στρατιώτες να τον οδηγήσουν στον ιατρείο, όπου, όπως καταγγέλλει, έπεσε θύμα βιασμού, αφού πρώτα τον νάρκωσαν.

Η επίθεση, σύμφωνα με τον ίδιο, φέρεται να έγινε πριν από περίπου μία δεκαετία. Για τους δύο ψυχολόγους δεν υπάρχουν πληροφορίες για την ταυτότητα τους, ενώ ξεκινούσε τη στρατιωτική του θητεία.

Ως τον υποκινητή της πράξης, κατέδειξε λοχαγό του στρατοπέδου, ενώ διευκρίνισε ταυτόχρονα πως τα πρόσωπα στα οποία αναφέρεται δεν εκπροσωπούν τον στρατό οι υπηρεσίες του οποίου τον βοήθησαν, όπως είπε.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του 32χρονου, ο οποίος μίλησε στο OPEN, στη μήνυση που κατέθεσε ο 32χρονος, στη Στρατιωτική Δικαιοσύνη στα τέλη Μαρτίου, καταγγέλλει πως το περιστατικό συνέβη έπειτα από διαπληκτισμό που είχε με τον λοχαγό του. Ο 32χρονος υποστηρίζει πως ο λοχαγός έδωσε εντολή να τον μεταφέρουν στο ιατρείο. Εκεί ναρκώθηκε και στη συνέχεια βιάστηκε από συναδέλφους του στρατιώτες.

Στη μήνυση που έχει καταθέσει, ο 32χρονος άνδρας καταγγέλλει:

  • τον λοχαγό, ως ηθικό αυτουργό της πράξης,
  • 3 φαντάρους, τον έναν για φυσικό αυτουργό του βιασμού και τους άλλους 2 για συμμετοχή στον βιασμό
  • 2 στρατιωτικούς γιατρούς – ψυχολόγους, οι οποίοι, όπως υποστηρίζει, δεν έκαναν τίποτα για να αποτρέψουν τον βιασμό.

«Μετά από ύβρεις προς αυτόν, μετά από προσβολές που δέχθηκα, απάντησα με ύβρεις, με αποτέλεσμα να οδηγηθώ στο ιατρείο χωρίς την θέλησή μου», ανέφερε ο 32χρονος μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ο 32χρονος κατέθεσε μήνυση σε βάρος συγκεκριμένων προσώπων που όπως λέει ενεπλάκησαν στο βιασμό του, ενώ επικαλείται συγκεκριμένες μαρτυρίες.

«Σημαντικό ρόλο θα παίξει ο υπεύθυνος του ιατρείου που με βοήθησε εκεί και δύο ΕΠΟΠ γυναίκες οι οποίες ήταν αυτόπτες μάρτυρες όταν παραδέχθηκε ο ίδιος την ηθική αυτουργία», πρόσθεσε.