Ο διευθύνων σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ, Θανάσης Κοτταράς, μίλησε σον ραδιοσταθμό Alpha Radio 98,9.

Στους περισσότερους σταθμούς της ΣΤΑΣΥ, δεν υπάρχει σήμα κινητής τηλεφωνίας, αυτή τη στιγμή, πράγμα, όμως, που, όπως ανέφερε και ο κ. Κοτταράς θα αλλάξει, με την πιλοτική – αρχικά – έναρξη του προγράμματος για την αναβάθμιση των σταθμών και των συρμών.

«Σήμα κινητής τηλεφωνίας 5 γενιάς» θα υπάρχει «όχι μόνο στο σταθμό, αλλά και στις σήραγγες».

Το πιλοτικό πρόγραμμα αφορά το «νότιο τμήμα της γραμμής 2, από το σταθμό Άγιο Δημήτριο μέχρι το Ελληνικό. Ξεκινάνε οι εργασίες την επόμενη εβδομάδα για το σταθμό του Αλίμου και την κάλυψη των δύο σηρράγκων μεταξύ Αγίου Δημητρίου – Ηλιούπολης και Ηλιούπολης – Άλιμου». 

«Θα γίνουν μετρήσεις και δοκιμές σχετικά με τις κεραίες, που θα τοποθετηθούν μέχρι το Μάρτιο. Από εκεί και πέρα θα ξεκινήσει η συνολική εφαρμογή και στους 5 σταθμούς και στις σήραγγες αυτών. Μέχρι το καλοκαίρι του 2023 θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία».

Υπόλοιποι σταθμοί

Όσον αφορά τους υπόλοιπους σταθμούς, επισημαίνει ότι «μετά την ολοκλήρωση του πιλοτικού προγράμματος, θα ξεκινήσει η εφαρμογή και στην υπόλοιπη γραμμή 2 και στη γραμμή 3. Μετά θα πάμε πιο γρήγορα και θα είναι πιο εύκολο το εγχείρημα».

«Το αργότερο εντός της επόμενης διετίας θα έχει ολοκληρωθεί η ραδιοκάλυψη σε όλους τους σταθμούς κι όλες τις σήραγγες».

«Προ των πυλών»

Στη γραμμή 4, Γαλάτσι – Ζωγράφου, «πιθανότατα να υπάρξουν αντίστοιχες «πόρτες» με εκείνες του Μετρό Θεσσαλονίκης».

Όσον αφορά τον ΗΣΑΠ, «έχει υπογραφεί σύμβαση αρχές Δεκεμβρίου, για την αναβάθμιση 14 συρμών του. Θα αλλάξουν και μηχανή και βαγόνια. Θα δοθούν σε κυκλοφορία από τους επόμενους 18μήνες και μετά».

Ίντερνετ

Εκτός, όμως, από το σήμα κινητής τηλεφωνίας, στην «ατζέντα» της ΣΤΑΣΥ είναι και το ίντερνετ», το οποίο «θα ξεκινήσει πιλοτικά από τη γραμμή 1».

«Περιμένουμε τις σχετικές ενέργειες από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με την οποία κι έχουμε υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας».

Τέλος, όσον αφορά την «εισιτηριοδιαφυγή» υπογραμμίζει «Δεν είμαστε ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα από την καταπολέμηση της «εισιτήριοδιαφυγής» Είναι προτεραιότητά μας, η νοοτροπία «Δεν πληρώνω» να σταματήσει».

Ικανοποιημένος, εμφανίζεται, ωστόσο για την κατάσταση των δρομολογίων, υπογραμμίζοντας ότι «έχουν ομαλοποιηθεί».

Διαβάστε ακόμη: