Επτά άνθρωποι έχουν συλληφθεί ύστερα από απειλές κατά του διοργανωτή της αμφιλεγόμενης τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι το καλοκαίρι.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Politico συνελήφθησαν επειδή φέρονται να παρενόχλησαν τον Thomas Jolly, τον καλλιτεχνικό διευθυντή των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2024.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν μεταξύ Τρίτης και Πέμπτης, ανακοίνωσε σήμερα, Παρασκευή η Εισαγγελία του Παρισιού, μετά από έρευνα σχετικά με καταγγελίες του Jolly για απειλές μετά την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων τον Ιούλιο.

Οι ύποπτοι πρέπει να παρουσιαστούν σε ακρόαση τον Μάρτιο του 2025, όπου θα αντιμετωπίσουν κατηγορίες για επανειλημμένες απειλές θανάτου, διαδικτυακή παρενόχληση και βαριές προσβολές που σχετίζονται με τον σεξουαλικό προσανατολισμό και τις θρησκευτικές πεποιθήσεις.

Οι γαλλικές αρχές ξεκίνησαν την έρευνα τον Αύγουστο μετά από επίσημη καταγγελία του Jolly, ο οποίος ανέφερε ότι δέχθηκε πολλές απειλές μετά την τελετή έναρξης, η οποία προκάλεσε αντιδράσεις που επικεντρώθηκαν κυρίως γύρω από το μέρος της τελετής με τίτλο «Festivity», με χορευτές και drag performers σε μια σκηνή που κάποιοι θεώρησαν ότι θύμιζε τον «Μυστικό Δείπνο» του Λεονάρντο Ντα Βίντσι.

Η στιγμή στην τελετή έναρξης που προκάλεσε αντιδράσεις

Η παράσταση προκάλεσε την οργή διαφόρων χριστιανικών ομάδων, οι οποίες κατηγόρησαν τον διοργανωτή ότι δεν σέβεται τον χριστιανισμό, και προκάλεσε επικρίσεις από δεξιούς πολιτικούς, όπως ο Ούγγρος πρωθυπουργός, Βίκτορ Όρμπαν και ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Η Γαλλίδα DJ Barbara Butch, η οποία εμφανίστηκε κατά τη διάρκεια μέρους της τελετής, κατέθεσε επίσης αρκετές καταγγελίες στα τέλη Ιουλίου, αφού δέχθηκε απειλές για τη ζωή της και την σωματική της ακεραιότητα.

Η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό απάντησε έντονα στις επικρίσεις, επεκτείνοντας την υποστήριξή της στον Jolly και καταδικάζοντας τις αντιδράσεις.

Διαβάστε ακόμη: