Πολλές διάσημες γυναίκες έχουν μιλήσει ανοιχτά για τον σεξουαλικό προσανατολισμό τους, εμπνέοντας και ενθαρρύνοντας την αποδοχή της LGBTQ+ κοινότητας. Παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει μερικές.

Ellen DeGeneres

Η DeGeneres, μια από τις πιο διάσημες παρουσιάστριες talk show στον κόσμο, έκανε coming out ως λεσβία το 1997, μια τολμηρή κίνηση για την εποχή. Έχει μιλήσει ανοιχτά για τις εμπειρίες της ως λεσβία και έχει υπερασπιστεί τα δικαιώματα της LGBTQ+ κοινότητας.

Kristen Stewart

Η Stewart, γνωστή για τον ρόλο της στην ταινία “Twilight”, αποκάλυψε ότι είναι λεσβία το 2017. Έχει μιλήσει για την πίεση που δέχτηκε να κρύψει τον σεξουαλικό προσανατολισμό της και έχει ενθαρρύνει άλλους να είναι ο εαυτός τους.

Cynthia Nixon

Η Nixon, ηθοποιός του ”Sex and the City” αλλά και πολιτικός, παντρεύτηκε την Christina Marinoni το 2012. Έχει μιλήσει για τη σημασία της ισότητας γάμου για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια και έχει υπερασπιστεί τα δικαιώματα της LGBTQ+ κοινότητας.

Cara Delevingne

Η Delevingne, μοντέλο και ηθοποιός, έχει μιλήσει ανοιχτά για τη ρευστότητα του σεξουαλικού της προσανατολισμού. Έχει δηλώσει ότι έλκεται τόσο από άντρες όσο και από γυναίκες και έχει υπερασπιστεί την αποδοχή όλων των σεξουαλικών προσανατολισμών.

Lily Rose Depp

Η Depp, μοντέλο και ηθοποιός, έκανε coming out το 2022. Έχει δηλώσει ότι έλκεται από άντρες και γυναίκες και έχει υπερασπιστεί την αποδοχή όλων των σεξουαλικών επιλογών.

Bella Hadid

Η Hadid, μοντέλο, μίλησε ανοιχτά για τον σεξουαλικό της προσανατολισμού το 2023. Έχει δηλώσει ότι δεν νιώθει την ανάγκη να βάλει ετικέτα στον εαυτό της και ότι έλκεται από ανθρώπους με βάση την προσωπικότητά τους και όχι το φύλο τους.

Julia Fox

Η Fox, Ιταλοαμερικανίδα ηθοποιός και μοντέλο, έκανε coming out ως λεσβία στις αρχές του Ιουλίου 2024. Η αποκάλυψή της έγινε μέσω ενός βίντεο στο TikTok, όπου απάντησε σε ένα σχόλιο άλλου χρήστη που αφορούσε στερεότυπα για τις λεσβίες. «Σόρι αγόρια» έγραψε.

Διαβάστε ακόμη: