Μια ολόκληρη πόλη εκκενώθηκε λόγω φόβων για πλημμύρες καθώς η καταιγίδα Babet πλήττει τη Σκωτία. Οι κάτοικοι του Brechin στο Angus έλαβαν εντολή να φύγουν μετά από κόκκινη προειδοποίηση για τον καιρό.

Ένας μεγάλος καθαρισμός βρίσκεται σε εξέλιξη μετά τις πλημμύρες πλημμυρισμένων πόλεων και χωριών κατά τη διάρκεια της καταιγίδας Babet, καθώς το Met Office το γραφείο ενημερώσεως καιρού για τη Σκωτία.

Η σπάνια κόκκινη προειδοποίηση για βροχή είναι τώρα από τις 18:00 σήμερα έως το μεσημέρι της Παρασκευής, καθώς «εξαιρετικά δυνατή και επίμονη βροχή» πλήττει την ανατολική Σκωτία.

Τα σχολεία σε μέρη της Σκωτίας έκλεισαν την ώρα του μεσημεριανού γεύματος, αφού τα δημοτικά συμβούλια ανησυχούσαν για εμφάνιση «κίνδυνου για τη ζωή».

Ο στρατός έχει αναπτυχθεί σε περιοχές της Ιρλανδίας αφού το συμβούλιο της κομητείας Cork είπε ότι βροχή άνω του ενός μήνα έπεσε μέσα σε 24 ώρες, με αποτέλεσμα πλημμύρες άνευ προηγουμένου.

Οι άνθρωποι αναγκάστηκαν να διασχίσουν το νερό και δραματικά πλάνα έδειξαν έναν ντόπιο να κάνει καγιάκ σε έναν δρόμο, ενώ οι αμυντικές δυνάμεις υποστήριξαν τα μέτρα εκκένωσης.

Προειδοποιήσεις για σοβαρές καιρικές συνθήκες για βροχή και άνεμο έχουν εκδοθεί σε αρκετές περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου, καλύπτοντας ήδη κορεσμένες περιοχές της Σκωτίας, της Βόρειας Ιρλανδίας και της βόρειας και ανατολικής Αγγλίας.

Διαβάστε ακόμη: