Επιβεβαιώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται από το Παρίσι – η αποκλειστική είδηση που δημοσίευσε το «ραντάρ»νωρίς το πρωί του Σαββάτου–  για την  αγορά 3 Γαλλικών φρεγατών BELHARRA από το πολεμικό ναυτικό της Ελλάδας! Ενδιαμέσως και μέχρι την παραλαβή οι Γάλλοι προσφέρουν στο ναυτικό μας κορβέτες !

Η κίνηση αυτή συμπεριλαμβάνεται και στην αναβάθμιση της στρατιωτικής συνεργασίας  που θα ανακοινωθεί  και έχουν οι δυο χώρες που συνδέονται με διαχρονική συμμαχία .
Πέραν των αναβαθμισμένων επιχειρησιακών δυνατοτήτων των Γαλλικών  πλοίων σημαντικό ρόλο έπαιξε -όπως είχε αναφέρει το «ραντάρ»-  η ακύρωση της αγοράς των υποβρυχίων από την Αυστραλία που εξόργισε το Παρίσι  που  επανήλθε με άλλη βελτιωμένη πρόταση σε συνδυασμό με την πρόθεση των αμερικανών να εξευμενίσουν τη Γαλλία για το πρόγραμμα πολλών  δις ευρώ που απώλεσε από την παραγγελία .
Το Παρίσι είχε δηλώσει την ικανοποίηση του για την αγορά των 6 επιπλέον  rafale απο την πολεμική μας αεροπορια.
Οι ανακοινώσεις αναμένονται αύριο μετά και το σημερινό δείπνο στο Ελυζέ του προέδρου της Γαλλίας με τον έλληνα πρωθυπουργό που διατηρούν θερμή προσωπική σχέση και συμφωνούν στην ανάγκη για την δημιουργία Ευρωστρατού !