Από το μεσημέρι της Παρασκευής 21 Απριλίου 2023 πρώτοι είχαμε αποκαλύψει τις προθέσεις του Κυριάκου Βελόπουλου να στείλει τρεις βουλευτές του σε άλλες περιφέρειες και οι πληροφορίες αυτές επιβεβαιώθηκαν πανηγυρικά σήμερα.

Το κόμμα της «Ελληνικής Λύσης» με δύο επίσημες ανακοινώσεις, επιβεβαιώνει πως τρεις βουλευτές κλήθηκαν για εξηγήσεις, έπειτα από δημοσιεύματα που τους εμφανίζουν ως αποστάτες, και αποφασίστηκε η «εξορία» τους σε άλλες εκλογικές περιφέρειες.

Η πρωτοφανής για τα πολιτικά χρονικά απόφαση του κόμματος Βελόπουλου, που εκπέμπει απολυταρχικές νοοτροπίες και πλήττει ευθέως το κύρος των τριών βουλευτών του, Αντώνη Μυλωνάκη, Απόστολου Αβδελά και Αναστασίας Αλεξοπούλου, αναφέρει μεταξύ άλλων: «Οι φερόμενοι ως “συνομιλητές” της ΝΔ, θα κατέλθουν ως υποψήφιοι σε άλλες εκλογικές περιφέρειες και, σε δεύτερο χρόνο αναλόγως και της συμπεριφοράς τους, θα μπορούσαν να κατέλθουν ως υποψήφιοι στην εκλογική περιφέρεια της προτιμήσεώς τους. Στόχος της απόφασης είναι να αποδειχθεί το ειλικρινές ενδιαφέρον των εν λόγω βουλευτών για την πατρίδα και μόνον».

praktiko

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Ελληνική Λύση, αναφέρονται τα ακόλουθα:

Με αφορμή δημοσιεύματα που φέρουν βουλευτές της Ελληνικής Λύσης να συζητούν με τη ΝΔ

«Κατόπιν συνεδρίασης της Επιτροπής Δεοντολογίας της Ελληνικής Λύσης, με αφορμή δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για βουλευτές του κόμματος, οι οποίοι “συνομιλούν” με τη ΝΔ, με απώτερο σκοπό να πλήξουν τη βασική γραμμή του κόμματος, σύμφωνα με την οποία ουδεμία πιθανότητα συγκυβέρνησης υπάρχει, αλλά και μετά τις καταγγελίες του προέδρου του κόμματος για φαινόμενα οχλήσεων υποψηφίων βουλευτών από στελέχη της ΝΔ, αποφασίστηκαν τα εξής:

Οι φερόμενοι ως “συνομιλητές” της ΝΔ, θα κατέλθουν ως υποψήφιοι σε άλλες εκλογικές περιφέρειες και, σε δεύτερο χρόνο αναλόγως και της συμπεριφοράς τους, θα μπορούσαν να κατέλθουν ως υποψήφιοι στην εκλογική περιφέρεια της προτιμήσεώς τους.

Στόχος της απόφασης είναι να αποδειχθεί το ειλικρινές ενδιαφέρον των εν λόγω βουλευτών για την πατρίδα και μόνον.

Και μία υπενθύμιση προς πάσα κατεύθυνση: πρωτοκλασσάτα στελέχη είναι οι ψηφοφόροι της Ελληνικής Λύσης και κανείς άλλος».

«Κλήθηκαν για εξηγήσεις»

Νωρίτερα, το κόμμα με επίσημη ανακοίνωσή του είχε επιβεβαιώσει πως τρεις βουλευτές καλούνται για εξηγήσεις, έπειτα από δημοσιεύματα που τους εμφανίζουν ως αποστάτες.

«Ουδεμία αρμοδιότητα έχει ο πρόεδρος σε θέματα δεοντολογίας του κόμματος. Με βάση τα όργανα του κόμματος ζητήθηκε από τους φερόμενους συνομιλητές της Νέας Δημοκρατίας να καταθέσουν υπομνήματα με τις απόψεις τους. Ο πρόεδρος δεν συνομιλεί με υποψηφίους βουλευτές για θέματα δεοντολογίας. Τα όργανα θα αποφασίσουν για το αν οι αιτιάσεις των φερόμενων ως εμπλεκόμενοι στα δημοσιεύματα ευσταθούν ή όχι» αναφέρει η ανακοίνωση της Ελληνικής λύσης για να προστεθεί: «Η απόφαση θα ανακοινωθεί επίσημα τις επόμενες ώρες. Δεν είναι προσωπικό θέμα του προέδρου με κανέναν εκ των υποψηφίων, αλλά είναι θέμα αρχών και αφορά μόνο τα όργανα. Δεν κλήθηκαν ποτέ σε απολογία από κανέναν. Ζητήθηκαν απλά εξηγήσεις και να καταθέσουν τις απόψεις τους».

Τα δημοσιεύματα με τους τρεις βουλευτές

Τα δημοσιεύματα ισχυρίζονται πως οι βουλευτές Αντώνης Μυλωνάκης, Απόστολος Αβδελάς και Αναστασία – Αικατερίνη Αλεξοπούλου έλαβαν χρήματα σε «μαύρες σακούλες» προκειμένου να αποχωρήσουν από την Ελληνική Λύση και να προσχωρήσουν στην ΝΔ. Πρόκειται για σενάρια που δεν διαψεύστηκαν από τον Κυριάκο Βελόπουλο όταν ερωτήθηκε σε πρόσφατη συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Open. Απεναντίας, ο πρόεδρος του κόμματος επέλεξε να παραπέμψει τους βουλευτές στα όργανα για εξηγήσεις.

Ο κ. Αντώνης Μυλωνάκης, με δήλωσή του στο protothema.gr, βγαίνει στην αντεπίθεση και απαντά με σφοδρότητα στον Κυριάκο Βελόπουλο, αναφέροντας πως η απόφαση εξορίας «δεν είναι πολιτική απόφαση σοβαρού κόμματος», ενώ προειδοποιεί πως γνωρίζει πολλά.

«Κάποιοι θα χάσουν τον ύπνο τους και μετά ας κάνουν Κοινοβουλευτική Ομάδα με τους χρυσαυγίτες και τους παλιανθρώπους» λέει χαρακτηριστικά.

Η δήλωση του κ. Μυλωνάκη στο protothema.gr έχει ως εξής:

«Μετά την απόφαση της δήθεν επιτροπής δεοντολογίας του κόμματος χωρίς να έχω καν στείλει υπόμνημα-επιστολή στον πρόεδρο του κόμματος, χωρίς να μου ανακοινώσει κανείς τίποτα, εδόθη στα ΜΜΕ ανακοίνωση, που λέει ότι δεν υπάρχουν πρωτοκλασάτοι βουλευτές και πως αν θέλω να κατέβω σε άλλη εκλογική περιφέρεια. Προφανώς και δεν είναι πολιτική ανακοίνωση σοβαρού κόμματος αυτό.

Ο Μυλωνάκης, έντιμος πάντα, αξιοπρεπής και πάνω απ’ όλα πιστός στους χιλιάδες ψηφοφόρους του, που τον εξέλεξαν πρώτο βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, παραμένει μέχρι να μου ανακοινώσει το κόμμα ότι είμαι υποψήφιος βουλευτής στην Ανατολική Αττική. Πιστεύω ότι θα επικρατήσει η λογική, την οποία ο Κυριάκος Βελόπουλος επικαλείται μονίμως. Ευχαριστώ τους χιλιάδες ψηφοφόρους μου, αλλά και ολόκληρο τον πολιτικό και δημοσιογραφικό κόσμο για την συμπαράστασή τους. Εύχομαι σε όλους τους υποψήφιους καλό αγώνα.

Και μια υποσημείωση: Αυτοί που έκαναν αυτή την βρωμιά για πολλά βράδια θα χάσουν τον ύπνο τους. Ξέρω πολλά, που θα τα βγάζω με το μαρτύριο της σταγόνας και μετά ας πάνε να κάνουν Κοινοβουλευτική Ομάδα με τους χρυσαυγίτες και τους παλιανθρώπους».

alexopoulou_antidrasi

Αβδελάς: Όπου θέλει ο πρόεδρος ας με κατεβάσει υποψήφιο – Πάει στο νομό Γρεβενών

Το protothema.gr επικοινώνησε και με τον κ. Απόστολο Αβδελά, βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης και αντιπρόεδρο της Βουλής, ο οποίος ανέφερε ότι θα σεβαστεί τις αποφάσεις της ηγεσίας του κόμματός του.

«Εγώ δεν έχω πρόβλημα. Όπου θέλει ο πρόεδρος, ας με κατεβάσει υποψήφιο. Στη Σάμο, στη Χίο, όπου θέλει. Στοιχισμένος πίσω από τον Βελόπουλο ήμουν και θα είμαι. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Αν νομίζει ότι θα βοηθήσω κάπου αλλού, θα πάω. Ούτε για την καρέκλα είμαι ούτε τίποτα και το ξέρει ο πρόεδρος» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Λίγο μετά, ήρθε η ανακοινωση της Ελληνικής Λύσης, με την οποία γίνεται γνωστό ότι ο κ. Αβδελάς θα είναι υποψήφιος στα Γρεβενά.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Μετά τις πρόσφατες, δυσάρεστες για εμάς, εξελίξεις σε σχέση με τους φερόμενους ως συνομιλητές της Νέας Δημοκρατίας, ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Απόστολος Αβδέλας, με θάρρος και παρρησία, απέδειξε ότι η εμπλοκή του ονόματός του δεν έχει βάση, αποδεχόμενος την υποψηφιότητά του στο νομό Γρεβενών.

Η Ελληνική λύση ουδέποτε ανέχθηκε συμπεριφορές, οι οποίες ευτελίζουν την ψήφο των Ελλήνων πολιτών, που εμπιστεύτηκαν και θα εμπιστευτούν ξανά το κόμμα μας στις 21 Μαΐου.

Όποιος βάζει την Ελλάδα και την υπηρεσία προς την πατρίδα πάνω από την καρέκλα το αποδεικνύει με πράξεις και όχι με λόγια. Άλλωστε ο Ελληνικός λαός έχει βαρεθεί τα λόγια και περιμένει από όλους πράξεις».

Αλεξοπούλου σε Βελόπουλο: Κρατήστε την καρέκλα της Β1 για τους αγαπημένους σας!

Προς αποχώρηση από την Ελληνική Λύση οδεύει η κυρία Αναστασία-Αικατερίνη Αλεξοπούλου, μετά την πρωτοφανή απόφαση του κόμματος να την εξορίσει, μαζί με τους Αντώνη Μυλωνάκη και Απόστολο Αβδελά, σε άλλες εκλογικές περιφέρειες, ως «τιμωρία» για δημοσιεύματα που τους εμφανίζουν ως αποστάτες.

Η κυρία Αλεξοπούλου δημοσίευσε αρχικά στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook την απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της Ελληνικής Λύσης, ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε σχόλιο ενδεικτικό για τις περαιτέρω κινήσεις της. Το σχόλιο αναφέρει «ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΗΣ Β1 ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥΣ ΣΑΣ!!».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η βουλευτής στον Β’ Τομέα Αθηνών αναμένεται να βγάλει τις επόμενες ώρες αναλυτικό δελτίο Τύπου.

Μυλωνάκης: Τόσα χρόνια φίλοι με τον Βελόπουλο, δεν με στήριξε

Μιλώντας στην εκπομπή «Παρεμβάσεις» του Blue Sky το βράδυ της Παρασκευής είπε «είμαι υποψήφιος με ερωτηματικό πλέον. Από τη στιγμή που κλήθηκα πριν από λίγο σε απολογία από το κόμμα μου για ένα στημένο, μεθοδευμένο, δημοσίευμα προχθεσινό της Kontra». Συνεχίζοντας, σε άλλο σημείο ανέφερε: «Έγραφε το ρυπαρό, μεθοδευμένο και στημένο αυτό δημοσίευμα ότι η ΝΔ θα πάρει αποστάτες από την Ελληνική Λύση και το ΠΑΣΟΚ και ενέπλεκε το όνομά μου ως πρωτοκλασάτος του κόμματος και ότι θα πάρω μαζί μου δύο ακόμα βουλευτές, την κυρία Αλεξοπούλου και τον κ. Αβδελά για να τους έχω στην ΝΔ αντί ανταλλαγμάτων. Κάποιοι λένε ότι μας έδωσαν μαύρες σακούλες. Και γι’ αυτό το δημοσίευμα με κάλεσαν να απολογηθώ» .

«Δεν υπήρχε περίπτωση να κάνει σε εμένα η ΝΔ κάτι τέτοιο, γιατί δεν ενδίδω. Έχω μια ιστορία. Πιλότος τόσα χρόνια. Δεν έχω ανάγκη να ξαναμπώ στη Βουλή» είπε ο βουλευτής, ενώ στην ερώτηση του δημοσιογράφου αν σκέφτεται να αποχωρήσει από το κόμμα, απάντησε εκφράζοντας παράλληλα και το παράπονό του για τον κ. Βελόπουλο: «Το σκέφτομαι. Θα στείλω υπόμνημα στα όργανα του κόμματος. Παίζεται αν θα είμαι υποψήφιος και από εμένα και από το κόμμα. Παίζεται, διότι όταν δεν σε πιστεύει; Αμέσως δεν πρέπει να διαψεύσει το κόμμα; Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει ένας πρόεδρος που γνωριζόμαστε τόσα χρόνια, τόσα χρόνια είμαστε φίλοι με τον Βελόπουλο δεν μπορεί αμέσως να μην με στηρίξει επειδή έγραψε ένας τυχαίος στην φυλλάδα Kontra».

Αβδελάς: Ανίερος πόλεμος για τον εκτροχιασμό της καλπάζουσας δημοσκοπικής ανόδου

Από την πλευρά του ο κ. Αβδελάς με ανάρτησή του στο twitter διαψεύδει τα σενάρια γράφοντας «Οι παρακάτω αστειότητες που παρουσιάζονται ως «έγκυρη δημοσιογραφία» ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα και φυσικά η αφοσίωση μου απέναντι τόσο στον πρόεδρος μας @velopky όσο και στους Έλληνες πολίτες που με εμπιστεύθηκαν με τη ψήφο τους, παραμένει ακλόνητη! #ΕΛΛΗΝΙΚΗ_ΛΥΣΗ» ενώ σε δεύτερο tweet γράφει:

«Ο ανίερος πόλεμος κατά της #Ελληνική_Λύση και πλέον κατά και εμού προσωπικά, συνεχίζεται αμείωτος! Προφανής στόχος, ο εκτροχιασμός της καλπάζουσας δημοσκοπικής ανόδου του #Βελόπουλος ! @velopky»

Αλεξοπούλου: Ουδέποτε συμμετείχα, επ’ ουδενί λόγο, σε παρασκηνιακές μηχανορραφίες

Σε διάψευση προχώρησε και η κυρία Αλεξοπούλου. Με ανάρτησή της στο facebook γράφει:

«Διαψεύδω με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο το ανυπόστατο και ψευδές ανώνυμο δημοσίευμα της εφημερίδας “KONTRA”, που αφήνει δηλητηριώδη υπονοούμενα κατά της προσωπικότητάς μου. Ουδέποτε συμμετείχα, επ’ ουδενί λόγο, σε παρασκηνιακές μηχανορραφίες που θέτουν υπό αμφισβήτηση την πορεία και την ενότητα του κόμματός μας. Αντιθέτως, με τη συνολική μου παρουσία, εντός και εκτός Βουλής, απέδειξα, με την αρθρογραφία, τις Ερωτήσεις και τις ομιλίες μου στην Ολομέλεια και τις Επιτροπές, ότι ήμουν και θα παραμείνω πιστή στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ και τον πρόεδρό μας Κυριάκο Βελόπουλο.

Ακόμη και το παλιό γνωστό περιστατικό που επικαλείται το συκοφαντικό δημοσίευμα, δεν είχε καμία πολιτική χροιά και δεν έθιξε κανένα ιδεολογικό ή πολιτικό ζήτημα. Άλλωστε, με την ενωτική μου τελικά κίνηση, να παραμείνω στην κοινοβουλευτική ομάδα και να συνεχίζω τον αγώνα μου για την Ελληνική Λύση, νομίζω έχουν από καιρό, έμπρακτα, διαλυθεί οι όποιες υπόνοιες μπορεί να υπήρξαν.

Αλήθεια, πού είναι οι αποδείξεις για όλα όσα ψευδή επικαλείται ο συκοφάντης αρθρογράφος; Γιατί δεν βγαίνει δημόσια, με το πρόσωπο και το όνομά του, όπως κάνουμε όλοι, να υποστηρίξει με στοιχεία τα όσα αναφέρει; Είναι πραγματικά ντροπή για τη δημοσιογραφία να ακολουθούνται τέτοιες πρακτικές…

Σε ό,τι με αφορά, θα συνεχίσω τον ωραίο αγώνα μου, για τους ψηφοφόρους της Β1′ περιφέρειας Βορείου Τομέα Αθηνών, που με τίμησαν με την ψήφο τους, πάντα στο πλάι του προέδρου μας, Κυριάκου Βελόπουλου και υπό τη σημαία της Ελληνικής Λύσης!».

Κυκλοφορούν φήμες ότι 3 βουλευτές από μικρό κόμμα στα όρια των άκρων και 3 βουλευτές από ιστορικό (πλην όμως πλέον μικρό) κόμμα, θα στηρίξουν κυβέρνηση ΝΔ με Κυριάκο Μητσοτάκη πρωθυπουργό!

Διαβάστε περισσότερα