Πέντε μετάλλια μετρούν έως τώρα οι Έλληνες αθλητές στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Συγκεκριμένα, η Ελληνική Παραολυμπιακή Ομάδα, έχοντας την υποστήριξη του Μεγάλου Χορηγού της, ΟΠΑΠ, έχει κατακτήσει ένα ασημένιο και τέσσερα χάλκινα μετάλλια.

Οι τελευταίες σημαντικές διακρίσεις για τη χώρα μας ήρθαν το Σαββατοκύριακο, σε Στίβο και Κολύμβηση. Ο Θανάσης Κωνσταντινίδης κέρδισε ασημένιο μετάλλιο στην Κόρινα F32 και ο Αντώνης Τσαπατάκης κατέκτησε χάλκινο μετάλλιο στα 100 μ. πρόσθιο SB4.

Αυτές οι δύο μεγάλες επιτυχίες προστίθενται στα τρία χάλκινα μετάλλια που κατέκτησαν, την προηγούμενη εβδομάδα, ο Πάνος Τριανταφύλλου στη Σπάθη κατηγορίας Β, ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης στα 100 μ. ελεύθερο S8 και ο Δημήτρης Μπακοχρήστος στην άρση βαρών στην κατηγορία των 54 κιλών.

Θανάσης Κωνσταντινίδης: « Ήθελα να σηκώσω την ελληνική σημαία ψηλά»

Ο Θανάσης Κωνσταντινίδης πέταξε την Κορίνα F32 στα 38,68 μ. και επανέλαβε τον  θρίαμβο του Ρίο, όπου και εκεί είχε πάρει τη δεύτερη θέση. Αυτό είναι το τρίτο παραολυμπιακό μετάλλιο για τον Έλληνα πρωταθλητή.

«Το μετάλλιο αυτό για μένα είναι δικαίωση των κόπων, του ιδρώτα και πολλών άλλων πραγμάτων που έχω στερηθεί για να φτάσω εδώ που έχω φτάσει. Δυσκολευτήκαμε πολύ στην προετοιμασία. Λόγω του κορωνοϊού ήταν όλα κλειστά, υπήρχαν περιορισμοί. Τους τελευταίους 2-3 μήνες έκανα προπονήσεις πρωί και απόγευμα για να καλύψω το χαμένο έδαφος του χειμώνα. Ήθελα πάρα πολύ το μετάλλιο και να σηκώσω την ελληνική σημαία ψηλά», τόνισε ο Θανάσης Κωνσταντινίδης.

Αντώνης Τσαπατάκης: «Το ίδιο θα χαιρόμουν και αν έβγαινα τέταρτος»

Ύστερα από δύο τέταρτες θέσεις σε Παραολυμπιακούς Αγώνες, ο Αντώνης Τσαπατάκης κατέκτησε στο Τόκιο το πρώτο του παραολυμπιακό μετάλλιο. Στα 100 μ. πρόσθιο SB4 κατέλαβε την τρίτη θέση και, με χρόνο 1:40.20, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

«Όποια θέση και αν έπαιρνα θα ήμουν το ίδιο χαρούμενος. Αυτό πρέπει να το ξεκαθαρίσουμε σε αυτούς που θέλουν να αρχίσουν τον αθλητισμό. Ο αθλητισμός έχει σκοπό να ενώνει, να δίνει νίκες μέσα από την ζωή. Πρέπει να τους το υπενθυμίσουμε για να έρχονται τα παιδιά και να μην απογοητεύονται. Δεν πρέπει  να πιστεύουν ότι πρέπει να βγουν πρώτοι για να πανηγυρίσουν. Εγώ πανηγύριζα όταν έβγαινα και τέταρτος. Το ίδιο θα χαιρόμουν αν έβγαινα πρώτος, το ίδιο θα χαιρόμουν και αν έβγαινα τέταρτος», δήλωσε ο Αντώνης Τσαπατάκης.

Δημήτρης Μπακοχρήστος: «Συγκινημένος κα περήφανος για το 2ο παραολυμπιακό μετάλλιο»

Ο Δημήτρης Μπακοχρήστος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των 54 κιλών στην άρση βαρών. Ο Έλληνας πρωταθλητής ολοκλήρωσε τον αγώνα του στην τρίτη θέση σηκώνοντας 165 κιλά.

«Είμαι βαθιά συγκινημένος, είμαι πάρα πολύ περήφανος, γιατί είναι το δεύτερο μετάλλιο στους δεύτερους Παραολυμπιακούς Αγώνες που παίρνω μέρος. Παρά τα προβλήματα με τον COVID-19 και με τους τραυματισμούς  που είχα, το παλέψαμε και κατάφερα να ανέβω στο βάθρο. Εύχομαι σε όλα τα παιδιά που είναι στην αποστολή και ήρθανε στο Τόκιο καλή επιτυχία», υπογράμμισε ο Δημήτρης Μπακοχρήστος.

 Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης: «Κοιτάζω μόνο μπροστά»

Ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης, ο οποίος κέρδισε ακόμη ένα χάλκινο μετάλλιο για την Ελλάδα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, τερμάτισε τρίτος στα 100 μ. ελεύθερο της κατηγορίας S8, με χρόνο 58,73.

«Από τον προκριματικό φάνηκε ότι ήμουν σε καλή κατάσταση. Στον τελικό ήμουν αρκετά σφιγμένος. Οι δυνατότητές μου ήταν για κάτι παραπάνω, αλλά το αποτέλεσμα με χαροποιεί ιδιαίτερα και κοιτάζω μόνο μπροστά», δήλωσε ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης.

Πάνος Τριανταφύλλου: «Ελπίζω να πάω στο Παρίσι και να πάρω το χρυσό»

Ο Πάνος Τριανταφύλλου κατέκτησε το πρώτο μετάλλιο για τη χώρα μας στο Τόκιο. Ο Έλληνας ξιφομάχος, ο οποίος είχε κατακτήσει και στο Ρίο το 2016 το χάλκινο μετάλλιο, επανέλαβε τον θρίαμβο του καθώς, στο μικρό τελικό στην κατηγορία Β’ της ξιφασκίας σε αμαξίδιο, επικράτησε του Μαξίμ Βαλέτ από την Γαλλία με 15-6.

«Είμαι παρά πολύ χαρούμενος με το χάλκινο μετάλλιο, με αυτά που περνά η χώρα μας και γενικά όλος ο κόσμος και με τις δυσκολίες στη προετοιμασία. Κάναμε αυτό που μπορούσαμε. Ελπίζω να είναι καλό ποδαρικό για όλη την αποστολή και να πάρουμε πάρα πολλά χρυσά μετάλλια. Σίγουρα πηγαίναμε για το χρυσό. Εύχομαι και ελπίζω να πάω στο Παρίσι και να το πάρω», τόνισε ο Πάνος Τριανταφύλλου.