Στον Υπουργό Οικονομικών διαβίβασε σήμερα, Παρασκευή 28 Απριλίου 2022, η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ) το Σχέδιο Σύμβασης Παραχώρησης και τα σχετικά συνοδευτικά έγγραφα για τη μεγάλη επένδυση του καζίνο IRC στο Ελληνικό.

Είχε προηγηθεί την Τετάρτη 20 Απριλίου απόφαση της Επιτροπής του Διαγωνισμού σε ό,τι αφορά την εξέταση οψιγενών γεγονότων από την ημερομηνία κατακύρωσης του διαγωνισμού στον ανάδοχο/παραχωρησιούχο την 12.2.2021, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Πριν από τη συνεδρίαση αυτή είχε ήδη ολοκληρωθεί ο προσυμβατικός έλεγχος από το Ελεγκτικό Συνέδριο και, με την απόφαση της ΕΕΕΠ την Πέμπτη 27 Απριλίου 2022, διαπιστώθηκε η οριστικοποίηση της απόφασης κατακύρωσης του διαγωνισμού στην ένωση προσώπων με διακριτικό τίτλο Athens IRC.

Μετά την αποστολή αυτών των εγγράφων, αναμένεται η υπογραφή της σύμβασης, στην προβλεπόμενη προθεσμία, ανάμεσα στο Ελληνικό Δημόσιο και τον Παραχωρησιούχο (Athens IRC). Στη συνέχεια θα χορηγηθεί από τον Υπουργό Οικονομικών άδεια ΕΚΑΖ στον Παραχωρησιούχο, μετά από εισήγηση της ΕΕΕΠ.

«Η ΕΕΕΠ θα παρακολουθεί την εξέλιξη της διαδικασίας και θα συνεχίσει να συμβάλλει παραγωγικά στο πλαίσιο των θεσμικών αρμοδιοτήτων της, για την ολοκλήρωση αυτής της σημαντικής επένδυσης», καταλήγει η ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι η σύμβαση θα πρέπει να κυρωθεί και από τη Βουλή πριν ξεκινήσει το έργο, το οποίο θα απαιτήσει περίπου 36 μήνες για την ολοκλήρωσή του από το σχήμα Athens IRC υπό την ΓΕΚΤΕΡΝΑ, στο οποίο και τυπικά στην συνέχεια θα ενταχθεί η Hard Rock.