Η σύσκεψη αναμένεται να διεξαχθεί μέσω τηλεδιάσκεψης και είναι προγραμματισμένη για τις 21:30 και θα τεθούν όλα τα τελευταία δεδομένα σχετικά με το ρήγμα της Θήβας.

Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένα ρήγμα έχει δώσει στο παρελθόν σεισμό έως και 6,5 ρίχτερ και όπως εξηγούν οι επιστήμονες δεν μπορούμε να ξέρουμε το μέγεθος ενός νέου ισχυρού σεισμού.

«Από τον Ιούλιο στην περιοχή της Θήβας, έχουν γίνει πάνω από 1700 δονήσεις και είμαστε σε επιφυλακή» τόνισε ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος και πρόσθεσε ότι «οφείλουμε ως πολιτεία να είμαστε έτοιμοι».

Όπως συμπλήρωσε μιλώντας στην ΕΡΤ αυτό που προέχει είναι να υπάρχει ετοιμότητα από τον κόσμο και να εφαρμοστούν όσα προβλέπει το σχέδιο Εγκέλαδος. «Πρέπει όλα τα μέλη να είναι στη σύσκεψη και όχι όσοι απουσιάζουν να ακυρώνουν τα επιστημονικά δεδομένα», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, όπως είπε  ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος, η δραστηριότητα στη Θήβα είχε απασχολήσει τους ειδικούς και στις 21 Ιουλίου, μαζί με το Αρκαλοχώρι. Από τον Ιούλιο έως και τώρα στην περιοχή της Θήβας έχουν καταγραφεί πάνω από 1.700 δονήσεις, σημείωσε ο κ.Παπαδόπουλος και πρόσθεσε ότι η Πολιτεία οφείλει να είναι έτοιμη. «Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης και αναλόγως του τι θα προκύψει θα διαβιβάσουμε το πόρισμα της επιτροπής στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας που θα αποφασίσει αν θα πρέπει να ληφθούν και ποια μέτρα, αν θα ενεργοποιηθεί και πως το σχέδιο Εγκέλαδος», είπε χαρακτηριστικά ο κ.Παπαδόπουλος.