Ενημέρωση για την κατάσταση των μητροπολιτών που δέχτηκαν επίθεση με βιτριόλι την Τετάρτη το απόγευμα, παρείχαν τα νοσοκομεία  «Γεννηματάς» και ΚΑΤ. Σύμφωνα με αυτή, και οι επτά μητροπολίτες από την Μονή Πετράκη έλαβαν εξιτήριο σήμερα, ενώ παρέμεινε νοσηλευόμενος ο Γραμματέας του Συνοδικού.

Επίθεση στη Μονή Πετράκη: Εξιτήριο για τους 7 μητροπολίτες

Στην ανακοίνωσή του, το νοσοκομείο «Γεννηματάς» ανέφερε:  

«Στις 23/6/2021 και ώρα 21:00 διακομίσθηκαν με ΕΚΑΒ από το Γ.Ν.Α «Λαϊκό» στο Νοσοκομείο μας οι κάτωθι (4) Μητροπολίτες:

– Μητροπολίτης Γουμενίσσης
– Μητροπολίτης Κηφισίας
– Μητροπολίτης Δρυινουπόλεως-Κονίτσης
– Μητροπολίτης Κασσανδρείας

Εξετάστηκαν αρχικά από την Πανεπιστημιακή Οφθαλμολογική Κλινική του Νοσοκομείου και βρέθηκαν να έχουν ήπια βλάβη του κερατοειδούς για την οποία έλαβαν την δέουσα αγωγή.

moni-petraki34

Μετέπειτα εκτιμήθηκαν από την Πλαστική Χειρουργική και βρέθηκαν να έχουν περιορισμένα εγκαύματα στο πρόσωπο και στα άνω άκρα για τα οποία έλαβαν την κατάλληλη αγωγή.

Και οι 4 Μητροπολίτες έλαβαν εξιτήρια σήμερα, 24/6/2021.Θα πραγματοποιηθεί επανεξέταση το Σάββατο 26/6/2021 του Μητροπολίτη Κηφισίας».

Η αντίστοιχη ενημέρωση του ΚΑΤ:

«Ανακοινώνεται ότι τις βραδινές ώρες της 23ης Ιουνίου 2021 προσήλθαν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου μετά από επίθεση με καυστικό υγρό οι παρακάτω Ιεράρχες:

Μητροπολίτης Άρτης, προσήλθε
Μητροπολίτης Γλυφάδας, διεκομίσθηκε
Μητροπολίτης Ζακύνθου, διεκομίσθηκε

Οι ανωτέρω Ιεράρχες έφεραν ελαφρά εγκαύματα δέρματος, τους δόθηκε ιατρική φροντίδα από το εξειδικευμένο προσωπικό της Πλαστικής Χειρουργικής και Εγκαυμάτων του Νοσοκομείου και έλαβαν εξιτήριο.

Αρχιμανδρίτης- Γραμματέας Συνοδικού, προσήλθε και ο οποίος έφερε σοβαρότερο έγκαυμα δέρματος τραχήλου και οπισθοωτιαίας χώρας και παρέμεινε για περαιτέρω νοσηλεία και αντιμετώπιση στην Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής και Εγκαυμάτων».

Στο Δρομοκαΐτειο ο ιερέας

Στο Δρομοκαΐτειο οδηγήθηκε ο 37χρονος καθαιρεθείς ιερέας που επιτέθηκε με καυστικό υγρό στους μητροπολίτες του δευτεροβάθμιου συνοδικού δικαστηρίου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο ιερέας επικαλέστηκε ψυχιατρικά προβλήματα υγείας και μεταφέρθηκε πρώτα στο νοσοκομείο Συγγρού και μετά από εκεί παραπέμφθηκε στο Δρομοκαΐτειο, όπου έχει μεταφερθεί φρουρούμενος.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η εισαγγελία αναμένει τη δικογραφία για να αποφασίσει για το θέμα η άσκηση δίωξης εναντίον του.

Νωρίτερα, για τον πελάτη του, τον ιερέα που σκόρπισε τον τρόμο χθες το απόγευμα όταν ράντισε με καυστικό υγρό μητροπολίτες εντός της Μονής Πετράκη στην Αθήνα, μίλησε ο δικηγόρος, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος.

Ο κ. Θεοδωρόπουλος συνέχισε λέγοντας πως η άδικη πράξη που τέλεσε «κατά το άρθρο 34 αίρει τον καταλογισμό. Έχουμε να κάνουμε με ψυχικά ασθενή που προσπάθησε πριν 1,5 μήνα να βάλει τέλος στη ζωή του. Παίρνει βαριά καταθλιπτικά χάπια. Θα ζητήσουμε ψυχιατρική πραγνατογνωμοσύνη. Αν δεν ευσταθούν οι ισχυρισμοί του ότι είναι άρρωστος ψυχιατρικά θα παραιτηθούμε», είπε χαρακτηριστικά.

Καταλήγοντας, ο συνήγορος του ιερωμένου είπε πως «ζητάμε εκ των προτέρων συγγνώμη από τα θύματα. Μου είπε ότι πλήρωσε τη “χημική ουσία” έναντι 40 ευρώ από το ίντερνετ».