Ηχηρή φωνή συμπαράστασης όρθωσαν γυναίκες που στάθηκαν με τον πιο συγκλονιστικό τρόπο στο πλευρός της Ιωάννας, έξω από το Πρωτοδικείο Αθηνών. Λίγη ώρα αφότου ακούστηκε η ομόφωνη απόφαση-δικαίωση δικαστών και ενόρκων, με την οποία ανακοινώθηκε η τελική ποινή στην κατηγορούμενη, κάθειρξη 15 ετών και τριών μηνών, ομάδα γυναικών, φορώντας μάσκα όπως ακριβώς το θύμα της επίθεσης με βιτριόλι, στάθηκαν δίπλα, αγκάλιασταν, εκδήλωσαν τη στοργή τους προς την Ιωάννα που από την πρώτη μέχρι την τελευταία εμφάνισή της στη δίκη επέδειξε μεγαλείο ψυχής και αξιοπρέπεια.

Την ικανοποίησή της για την σημερινή απόφαση της Δικαιοσύνης όσον αφορά στην καταδίκη της Έφης Κακαράντζουλα, εξέφρασε μετά το τέλος της δίκης η Ιωάννα Παλιοσπύρου. Σε δήλωσή της προς τους δημοσιογράφους ανέφερε ότι τώρα μπορεί να συνεχίσει τον αγώνα της για την αποκατάσταση της υγείας της. Την ίδια ώρα, φίλες της κοπέλας φορώντας λεύκες μάσκες στο πρόσωπο προς ένδειξη συμπαράστασης προς εκείνη τη συνόδευαν μετά το πέρας της δίκης έξω από τη δικαστική αίθουσα. Με τον τρόπο τους αυτό θέλησαν να δηλώσουν ότι κάθε γυναίκα θα μπορούσε να είναι στη θέση της Ιωάννας.

Bρίσκω τη δύναμη να επικεντρωθώ μόνο στην αποκατάσταση της υγείας μου

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου σε δήλωσή της προς τους δημοσιογράφους ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: «Θέλω να πω ότι είμαι απόλυτα ικανοποιημένη από την απόφαση του δικαστηρίου και έτσι τώρα βρίσκω τη δύναμη να επικεντρωθώ μόνο στην αποκατάσταση της υγείας μου και να συνεχίσω τον αγώνα μου. Να ευχαριστήσω θέλω δημόσια κάποιους ανθρώπους που είναι κοντά μου. Ευχαριστώ την ελληνική Δικαιοσύνη, τους δικηγόρους μου τον κ. Λύτρα και τον κ. Αλεξανδρή, την ελληνική αστυνομία που εξιχνίασε την υπόθεση και οδήγησε την ένοχη ενώπιον της Δικαιοσύνης».

Στη συνέχεια η κοπέλα ευχαρίστησε τους γιατρούς της, την την οικογένειά μου, τις φίλες της και ιδιαίτερα «όλο τον κόσμο γιατί ήταν ιδιαίτερα σημαντικός σύμμαχος για μένα και μου έδωσε κουράγιο και δύναμη και η αναγνώριση της αδικίας που έχω υποστεί».

Ακόμη η ίδια ανέφερε: «Ελπίζω οι γυναίκες και όλα τα θύματα βίας και οι κακοποιημένες γυναίκες να βρούν στο πρόσωπο μου την ελπίδα ώστε να μη φοβούνται και να διεκδικούν τα δικαιώματά τους. Θα προσπαθήσω να είμαι δίπλα σε όποιον με χρειαστεί για να τον βοηθήσω».

Αφού έσβησαν τα φώτα από τις κάμερες, η Ιωάννα ζήτησε να μιλήσει προσωπικά στους δημοσιογράφους και να εκφράσει τις ευχαριστίες της για τον τρόπο που καλύφθηκε δημοσιογραφικά η δίκη για την επίθεση εναντίον της και μάλιστα χάρισε και αναμνηστικά βραχιόλια μου γράφουν «Είμαι δυνατή».

Νωρίτερα, τη μέγιστη ποινή που προβλέπει ο Ποινικός Κώδικας επέβαλε στην 36χρονη Έφη Κακαράντζουλα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Δικαστές και ένορκοι της επέβαλαν κάθειρξη 15 ετών για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, με ομόφωνη απόφαση. Το δικαστήριο της επέβαλε ακόμη και ποινή φυλάκισης έξι μηνών για το αδίκημα της απείθειας.