«Δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή κανενός, ευτυχώς αποφύγαμε τα χειρότερα», είπε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για τους επτά μητροπολίτες που δέχθηκαν επίθεση με βιτριόλι από ιερέα στη Μονή Πετράκη.

«Είναι κάτι που μας προβληματίζει όλους μας γιατί είναι πρωτόγνωρα αυτά τα φαινόμενα και χρειάζεται προσπάθεια από πολλές πλευρές για να μη διαταραχθεί η κοινωνική ισορροπία», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος.

ierwnymos-kikilias33

«Πρόκειται για ένα τραγικό γεγονός, το οποίο αντιμετωπίζουμε από την πρώτη στιγμή, με το ΕΚΑΒ που έφτασε στη Μονή Πετράκη» δήλωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας έξω από το Λαϊκό Νοσοκομείο όπου διακομίστηκαν οι τραυματίες από τη Μονή Πετράκη, που δέχτηκαν επίθεση με καυστικό υγρό.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας, οι τέσσερις τραυματίες φέρουν ελαφρά εγκαύματα, ο ένας ήδη διακομίζεται στην πλαστική χειρουργική του ΚΑΤ και οι υπόλοιποι δύο τραυματίες θα διακομιστούν ή στο ΚΑΤ ή στην οφθαλμολογική κλινική του «Γεννηματάς», καθώς φέρουν εγκαύματα στο πρόσωπο.

«Ο Πρωθυπουργός έχει ζητήσει και ενημερώνεται συνεχώς. Είναι προφανές ότι είναι ένα τραγικό συμβάν, έχει δύο εκφάνσεις. Η μια αφορά το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το οποίο έχει ήδη επιληφθεί και ο Υπουργός, ο κ. Χρυσοχοΐδης και το άλλο είναι ιατρικής φύσεως και έχει να κάνει με το Υπουργείο Υγείας», ανέφερε ο κ. Κικίλιας επαναλαμβάνοντας πως πρόκειται για ένα πρωτόγνωρο γεγονός.

«Εμείς αυτό το οποίο οφείλουμε να κάνουμε άμεσα είναι να προσφέρουμε στους αρχιερείς μας τις πρώτες βοήθειες και μετά να εκτιμηθεί σωστά και επιστημονικά η κατάστασή τους, έτσι ώστε να λάβουν περαιτέρω ιατρική αγωγή ή θεραπεία εάν και εφόσον αυτό χρειαστεί», κατέληξε ο υπουργός Υγείας.

Να χάσει το μάτι του κινδυνεύει  ο Μητροπολίτης Κηφισιάς Κύριλλος

Σε άμεσο κίνδυνο να χάσει το ένα του μάτι βρίσκεται ο Μητροπολίτης Κηφισιάς Κύριλλος. Ο Ιεράρχης τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της επίθεσης με βιτριόλι που εξαπέλυσε σε βάρος Μητροπολιτών στη Μονή Πετράκη, ένας ιερέας που είχε καθαιρεθεί από το Συνοδικό Δικαστήριο.

Αυτή την ώρα βρίσκεται στο Λαϊκό Νοσοκομείο όπου οι γιατροί κάνουν πλύσεις στο μάτι του, και ανάλογα με την ανταπόκριση του ασθενούς θα διακομισθεί στην οφθαλομολογική κλινική του Γεννηματάς όπου θα υποβληθεί άμεσα σε χειρουργική επέμβαση. Σοβαρά εγκαύματα φέρουν και οι μητροπολίτες Γλυφάδας Αντώνιος και Ζακύνθου Διονύσιος.