Σημαντική άνοδο φαίνεται να καταγράφει ο αριθμός των χρηστών της πλατφόρμας Mastodon, η οποία φαίνεται πως ωφελείται από τους περιορισμούς που θέτει ο Ελον Μασκ στο Twitter.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μασκ ανέφερε σε ανάρτησή του το Σάββατο ότι οι μη επαληθευμένοι χρήστες θα μπορούν να βλέπουν έως και 600 αναρτήσεις καθημερινά, ενώ οι συνδρομητές του Twitter Blue θα μπορούν να δουν 6.000 δημοσιεύσεις. Σκοπός είναι η «αντιμετώπιση της ακραίας απόσυρσης δεδομένων» και «χειραγώγησης του συστήματος», σύμφωνα με τον ίδιο. Αργότερα, πρόσθεσε ότι τα όρια θα αυξηθούν σε 800 και 8.000, αντίστοιχα, χωρίς να διευκρινίζει για πόσο διάστημα θα βρίσκονται σε ισχύ.

Twitter: Η αξία του έπεσε από τα 44 δισ. δολ. που πλήρωσε πέρυσι ο Μασκ στα 15 δισ. δολ.

To Mastodon έκανε την εμφάνισή του το 2016, αλλά έως τώρα κινούνταν κάτω από τα ραντάρ του κόσμου των social media, μέχρι την εξαγορά του Twitter από τον Ελον Μασκ. Ιδρυτής του Mastodon είναι ο 29χρονος Γερμανός Γιουτζίν Ρότσκο, ο οποίος σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Ιένα Πληροφορική και Φιλοσοφία.

Το Mastodon, που θεωρείται η μεγαλύτερη αποκεντρωμένη online πλατφόρμα, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της εξαγοράς του Twitter από τον Μασκ είδε τον αριθμό των ενεργών χρηστών του να αυξάνεται κατά περίπου 42.000, εκ των οποίων οι 30.000 ήταν νέοι χρήστες.

Οι χρήστες του Mastodon έχουν στη διάθεσή τους 500 χαρακτήρες για τις αναρτήσεις τους και μπορούν να αναρτήσουν και να ανταλλάξουν multimedia αρχεία, να οργανώσουν και να συμμετάσχουν σε online ψηφοφορίες. Ο χρήστης πρέπει να κάνει μια εγγραφή σε κάποιον πάροχο με τρόπο ανάλογο αυτού που χρησιμοποιείται για την ηλεκτρονική αλληλογραφία του.

Διαβάστε περισσότερα