Η ζωή μας επιστρέφει σιγά σιγά σε κανονικούς ρυθμούς. Οι δραστηριότητες ανοίγουν η μια μετά την άλλη μέσα από τις εισηγήσεις των ειδικών.

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση από την Πολιτική Προστασία, οι δραστηριότητες αυτές είναι:

· Από 8 Μαΐου, μειώνεται το ποσοστό εμβαδού ανά πελάτη που αντιστοιχεί σε καταστήματα άνω των 500 τ.μ. σε 50 τ.μ. ανά άτομο.

· Από 8 Μαΐου, επαναλειτουργούν οργανωμένες παραλίες, με βάση πρωτόκολλο που θα εγκριθεί και θα ανακοινωθεί έως την Παρασκευή 7 Μαΐου.

Lockdown: Ανοίγουν οργανωμένες παραλίες – Τι θα γίνει με λιανεμπόριο και φροντιστήρια

· Από 10 Μαΐου, επαναλειτουργούν τα διοικητικά δικαστήρια, καθώς και ορισμένες διαδικασίες σε πολιτικά και ποινικά δικαστήρια, με βάση εξειδίκευση που θα ακολουθήσει.

· Από 10 Μαΐου, επαναλειτουργούν τα δια ζώσης τμήματα φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών που σχετίζονται με τη διενέργεια εξετάσεων, όπως οι Πανελλήνιες εξετάσεις και οι εξετάσεις τίτλων επάρκειας ξένων γλωσσών.

Πανελλήνιες

· Από 17 Μαΐου, επανεκκινούν οι πρακτικές, οι κλινικές και οι εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια, ενώ επιτρέπεται η δια ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας.

Παραμένουν κλειστοί οι βρεφονηπιακοί σταθμοί

Κορωνοϊός: «Όχι» στο άνοιγμα παιδικών σταθμών, «ναι» στα φροντιστήρια για Γ' Λυκείου

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Εσωτερικών, «η επανέναρξη της λειτουργίας των βρεφικών, βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών πρόκειται να εξεταστεί εντός των δύο επόμενων εβδομάδων και πάντα σε συνάρτηση με τις εισηγήσεις της Επιτροπής των Ειδικών, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή επαναλειτουργία τους χωρίς την παραμικρή έκπτωση στο κρίσιμο ζήτημα της Δημόσιας Υγείας».

Νωρίτερα το υπουργείο Εργασίας είχε κάνει γνωστό ότι δεν ανοίγουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί τη Δευτέρα μαζί με τα σχολεία.

Γεωργιάδης: Είναι πιθανό να καταργηθούν τα SMS μετά τις 15 Μαΐου

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε στην εκπομπή Live News για το άνοιγμα της εστίασης και τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης.

«Είναι και η ανοσία κομμάτι της κοινωνίας. Ο καθένας λέει ότι θέλει και κρίνεται. Η πανδημία είναι πραγματικότητα, σκοτώνει ανθρώπους ή τους αφήνει με πολύ βαριές περιπέτειες και δεν αντιμετωπίζεται με κανένα άλλο τρόπο παρά μόνο με τις υποδείξεις της επιστήμης και των ειδικών» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

«Είμαστε στην 15η από τις 16 θέσεις στην Ευρώπη στους εμβολιασμούς των υγιειονομικών. Πρέπει οι ίδιοι οι γιατροί μας να αναλάβουν μια πρωτοβουλία να ανέβει το ποσοστό των εμβολιασμένων γιατρών. Όταν κάποιος αποφασίσει να μην εμβολιαστεί είναι ατομικό του δικαίωμα, το οποίο κρίνεται, με τον υγιειονομικό όμως υπάρχει μια βασική διαφορά, όταν γίνει εκείνος ασυμπτωματικός φορέας μπορεί να κολλήσει κάποιον που έχει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας στο νοσοκομείο. Θέτει τη ζωή των ασθενών του νοσοκομείου σε κίνδυνο επειδή εσύ δεν εμβολιάστηκες» τόνισε ο υπουργός για τους εμβολιασμούς των γιατρών.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.